Logo dedriehoek.net

Op eigen kracht!

WIERDEN - De Welle Wierden startte vorig jaar met een nieuw project genaamd Power. "De doelgroep zijn senioren die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten," vertelt een woordvoerder. "Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid."

Binnenkort start stichting De Welle met een nieuwe Power-cursus. "Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen," aldus de woordvoerder. "Deze workshops willen inspiratie bieden wat iemand voor anderen kan betekenen en hoe jezelf je levensvragen gestalte kunt geven. Als je ouder wordt, komen allerlei vragen op je af, zeker als je voor bijvoorbeeld een plotseling ontslag staat of plotseling als mantelzorger moet optreden. Hierbij komen op een zeker ogenblik veel vragen op mensen af: wat wil ik, wat kan ik, met wie voel ik me verbonden, wat geeft me energie, waarvoor ga ik me inzetten, hoe blijf ik toch mezelf en hoe zeg ik eens nee?"

De ontmoetingen worden begeleid door geschoolde vrijwilligers. "Zij reiken de deelnemers boeiende en inspirerende thema's aan. Elke deelnemer werkt vanuit de eigen omstandigheden aan zijn of haar eigen plannen voor de toekomst."

"Power is een project voor senioren die elkaar willen inspireren en geïnspireerd willen raken," vertelt de woordvoerder. "Of je nu 55, 65 of 80 bent, leeftijd is niet belangrijk. Positief invulling geven aan het ouder worden, dat is de kern. In de workshops komen verschillende thema's aan bod." De cursus start op donderdag 15 februari. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marianne Pekkeriet via m.pekkeriet@stichtingdewelle.nl of telefonisch via 0546-571693.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten