'Met negentien turnsters aan de startstreep staan en dan met veertien turnsters door gaan naar de volgende wedstrijd is echt een geweldige prestatie," aldus trainsters Mandy en Jolien.
'Met negentien turnsters aan de startstreep staan en dan met veertien turnsters door gaan naar de volgende wedstrijd is echt een geweldige prestatie," aldus trainsters Mandy en Jolien. (Foto: Raduga Enter)

Goud, zilver en brons voor Raduga bij regiofinale turnen

door Raduga Enter

HENGELO / ENTER - Voor de derde divisie turnsters van Raduga Enter stond zaterdag 27 januari in het teken van de regiofinale in Hengelo.

De dag werd afgetrapt door instappers Marloes Nijenhuis, Eva Sloof en Lauri Kerkhof. Alle drie de dames openden de wedstrijd goed. Ze moesten starten op 'het zenuwtoestel, maar deden dit alledrie zonder van balk te vallen. Lauri werd uiteindelijk negende. Eva had een goede allroundwedstrijd en met de tweede score op brug en vijfde score op balk kreeg ze het zilver omgehangen. Marloes had de hoogste score op de vloer en balk. Zij mocht daarom de gouden medaille in ontvangst nemen.

De volgende wedstrijd stonden er nog twee instappers op de wedstrijdvloer. Tess aan de Stegge en Yarah Eertink lieten grote verbeteringen zien, vooral op de balk. Yarah werd uiteindelijk derde en Tess werd zesde. Marloes, Yarah en Tess mogen zich klaarmaken voor hun eerste districtsfinale.

Bij de pupillen 1 kwamen Roosmarijn Bolscher, Femke Sloof en Danee Swiers in actie. Helaas moest Roosmarijn een keer te vroeg van balk, maar desondanks werd ze vijfde en plaatste ze zich ruim voor de finale. Femke turnde heel netjes, maar moest wel een keer vroegtijdig de balk verlaten. Danee had hetzelfde probleem, Femke en Danee lieten verder goed zien wat ze konden. Uiteindelijk werd Femke achtste, Danee werd negentiende. Femke mag Roosmarijn gaan vergezellen tijdens de volgende wedstrijd.

Bij de volgende wedstrijd werd Aniek Nijenhuis derde en heeft een ticket voor de districtsfinale op zak. Philine Bolscher (8e), Suuz Vrielink (9e) en Lisa Koster (16e) plaatsten zich ook. Helaas viel Yinthe Bruijns (24e) net buiten de boot, maar ook zij mag zeker trots zijn op zichzelf.

Jente Stamsnijder, Elisa Raatgever en Tamar Voortman kwamen bij de jeugd 2 in actie. Met een goeie allround wedstrijd kreeg Elisa een bronzen medaille. Jente turnde op balk haar nieuwe opsprong. Een keer moest ze de balk te vroeg verlaten. Hierdoor kwam ze net naast het podium en werd vierde, Tamar werd vandaag tiende.

Junioren Kim Morsink (9e) en Lotte Halenbeek (12e) haalden alles uit de kast om hun mooiste oefeningen te laten zien. Helaas verliep bij Kim de balkoefening niet helemaal als gehoopt, maar turnde zij de andere toestellen stabiel waardoor zij zich plaatste voor de volgende wedstrijd. Lotte was de vorige wedstrijd geblesseerd en moest deze keer wel goed presteren, een

spannend gebeuren aangezien ze lange tijd aangepast heeft moeten trainen, maar ze trok zich er prima door.

De teleurstelling was groot toen uiteindelijk bleek dat Tamar en Lotte in eerste instantie niet geplaatst waren, later bleek dat toch het geval zijn. Nog meer tranen, maar nu van blijdschap.

Esmee Stamsnijder moest zich als eerstejaars senior staande houden tussen ervaren turnsters die soms ruim vijf jaar ouder zijn dan zij. Dat is een lastige opgave, maar Esmee heeft drie wedstrijden laten zien absoluut tussen de senioren te horen. De trainsters van Raduga zijn heel trots op deze prestatie. Met al prima moeilijkheidsscores is Esmee elke keer mooi tussen de rest geëindigd en geeft ze haar visitekaartje alvast af. Helaas eindigde ze net onder de streep en is ze dus eerste reserve voor de districtsfinale. Trainsters Mandy en Jolien kijken tevreden terug op een hele spannende wedstrijddag. Met negentien turnsters aan de startstreep staan en dan met veertien turnsters door gaan naar de volgende wedstrijd is echt een geweldige prestatie.

Marloes, Yarah, Tess, Roosmarijn, Femke, Aniek, Suuz, Philine, Lisa, Elisa, Jente, Tamar, Kim en Lotte bereiden zich voor op hun districtsfinale op 10 februari in Doetinchem.

Raduga bedankt SnelderZijlstra voor hun financiële bijdrage en juryleden Frida Altena en Annelies voor bewezen diensten voor de club.

Meer berichten