Heren 1 van WVC bereiden zich voor op de bekerwedstrijd voor de kwartfinale. Foto: Arnold Hilberink.
Heren 1 van WVC bereiden zich voor op de bekerwedstrijd voor de kwartfinale. Foto: Arnold Hilberink. (Foto: Arnold Hilberink)

WVC heren 1 verslaat Vrivo

door WVC

WIERDEN -  WVC Volley heren 1 mocht op zaterdag 27 januari om 19.30 uur spelen tegen Vrivo heren 1. Vrivo staat onderaan in de derde divisie en heeft het zwaar om er in te blijven. Om nog een kans te maken moet Vrivo punten pakken, WVC wilde zelf graag de vijf punten meenemen naar Wierden om zo weer een sprong naar boven te maken.


De eerste set begon WVC voortvarend maar tegen het einde van de set werden er toch te veel fouten gemaakt. "Het lag vooral aan randzaken zoals een te harde bal en niet aan de spelers zelf," zegt een woordvoerder. Uiteindelijk werd de set met 23-25 gewonnen. "De tweede set moest er beter gespeeld worden. Gelukkig werd de te harde bal vervangen. WVC begon ook weer sterk en wist nu de voorsprong vast te houden. Met 15-25 werd deze set duidelijk in het voordeel van WVC beslist." Voor de derde set werd het 5-1 systeem omgewisseld door het 4-2 systeem met twee spelverdelers om op deze manier iets meer beweging in het team te krijgen. "Deze speelwijze werkte prima en met 13-25 werd ook deze set gewonnen." De vierde set was weer hetzelfde beeld als in de eerste set. "Gelukkig werd de set winnend afgesloten met 23-25. Met 4-0 overwinning en vijf punten maken de mannen van WVC een mooie sprong naar boven en staan nu op de vijfde plaats."

Aan het eind van dit verslag nog even een rectificatie naar aanleiding van het vorige verslag. WVC heren 1 speelt de volgende bekerwedstrijd om een plek in de kwartfinale. "Ze staan nu dus nog niet in de kwartfinale," aldus de woordvoerder.

De volgende wedstrijd is 2 februari om 21.15 uur in sporthal 'n Dikken.


 

Meer berichten