Tessa Dekkers van GV Wierden.
Tessa Dekkers van GV Wierden. (Foto: GV Wierden)

Tessa Dekkers van GV Wierden neemt medaille mee terug

door GV Wierden

ALMELO/WIERDEN - GV Wierden was op zondag 14 januari in Almelo te vinden voor de eerste plaatsingswedstrijd van de vierde divisie. Het trainersteam van GV Wierden was de hele dag onder de pannen, van 8.00 tot 19.30 uur.

Emma ten Broeke (instap) turnde vandaag voor het eerst een officiële wedstrijd van de KNGU. Emma heeft laten zien wat ze kon en kreeg er mooie cijfers voor. Jorel de Boer (instap) heeft drie weken geleden haar arm gebroken door een ongelukkige val en heeft zich dus moeten afmelden. Gelukkig was Jorel wel mee de zaal in en was het ongelofelijk gezellig. Lucy Oral (pupil 1) heeft hierbij voor het eerst een arabier flikflak geturnd op vloer.Annelyn Bakker (pupil 2) heeft haar angsten overwonnen wat betreft de arabier flikflak. Na een lange tijd heeft ze deze weer gedaan op de wedstrijd.Celeste Svartman (jeugd 1) heeft vandaag ook het maximale laten zien van wat ze kan. Ze stond te stralen op de vloer. Daphne Sleumer (jeugd 1) turnde een goede wedstrijd ondanks haar blessure.Voor Lara van Elk (jeugd 2) is dit het eerste jaar in de vrije oefenstof net als Evie Bolks (jeugd 2). Het eerste jaar is altijd lastig om de juiste moeilijkheidsgraad te behalen, maar dit is ze gelukt.

Medaille
Tessa Dekkers (junior) turnde een erg goede wedstrijd. Zo viel ze vorig jaar nog drie keer van de balk. Deze keer haalde ze de hoogste score op balk. Op sprong en brug zat ze ook in de top drie en meestal betekent dat een medaille: Tessa behaalde een mooie tweede plaats.

Lotte Bredewoud turnt dit jaar voor het eerst in de categorie senior. Als eerste jaar senior is dit een zwaar jaar, je turnt tegen turnsters die al veel langer senior zijn op dit niveau. Toch heeft ze zich goed staande gehouden.

Finale
We kunnen nu al zeggen dat Tessa Dekkers, Evie Bolks, Lara van Elk en Daphne Sleumer rechtstreeks zijn geplaatst voor de Overijsselse finale. De overige turnsters krijgen 10 februari een tweede kans om zich alsnog te plaatsen voor de finale. En wat wel erg speciaal is, is dat deze wedstrijd in Wierden plaatsvindt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden