Foto: Rikkert Harink / TC Tubantia (Datum foto:01-01-2015)

Nieuwjaarsduik toch op tv

WIERDEN - Nu RTV Oost niet meer van de partij is bij de Wierdense Nieuwjaarsduik ziet RTV Reggestreek een mooie kans om dit jaarlijkse evenement te gaan uitzenden. RTV Reggestreek is de streekomroep die dit jaar gaat ontstaan na een fusie tussen de lokale omroepen uit Wierden, Hellendoorn/Nijverdal, Rijssen/Holten en Hof van Twente.

Fred Reinders, voorzitter van RegioFM, de lokale omroep van de gemeente Wierden en een van de fusiepartners: "Bij de organisatie die het evenement organiseert en zelfs binnen de gehele Wierdense gemeenschap is grote teleurstelling ontstaan over het ontbreken van regionale televisieaandacht. Er gaan zelfs al stemmen op om de Nieuwsjaarduik helemaal van de agenda te schrappen en dat zou echt een aderlating zijn voor alle sportievelingen in de gemeente Wierden", aldus Reinders.

"Daarom willen we als RTV Reggestreek de Wierdense Nieuwjaarsduik graag vanaf 2019 gaan uitzenden en dit aanbod hebben we inmiddels bij de organisatie neergelegd. "Ons plan is om de tv-beelden ook door de overige twee Twentse streekomroepen te laten uitzenden en dan is het Wierdense evenement 'Twente-breed' via de televisie te volgen. Of het zover komt, is aan alle betrokken partijen. Maar als RTV Reggestreek zijn we er klaar voor," aldus een enthousiaste Reinders. Foto: Rikkert Harink/TC Tubantia.

Meer berichten