Het bestuur van NEW: Jan ten Berge, Lesley Atalay-Schutte,  Henk Lohuis, Leonie Prieshof,Gerrit Nieuwenhuis en Hermien Waanders.  (Wouter ter Stal en Gea Nieuwenhuis ontbreken).
Het bestuur van NEW: Jan ten Berge, Lesley Atalay-Schutte, Henk Lohuis, Leonie Prieshof,Gerrit Nieuwenhuis en Hermien Waanders.  (Wouter ter Stal en Gea Nieuwenhuis ontbreken). (Foto: Nieuw Enter Wierden)

Terugblikken en vooruitkijken

door Nieuw Enter Wierden

WIERDEN/ENTER - Wij, het bestuur van Nieuw Enter Wierden (NEW), willen u allereerst een heel erg gelukkig, gezond en liefdevol 2018 wensen. Wij wensen dat al uw dromen en doelstellingen mogen uitkomen.

Aan het begin van het nieuwe jaar nemen wij altijd de tijd om terug te kijken. Naar onze behaalde resultaten en om uiteindelijk vanuit deze terugblik samen nieuwe doelen te bepalen voor de aankomende periode. Onze kernwaarden resultaat, duidelijkheid en zorgzaam staan centraal bij het bepalen van onze doelstellingen.

Terugkijkend naar 2017 zien wij dat onze partij is gegroeid in het aantal partijleden. Op Facebook zijn wij met ruim 800 volgers de grootste partij van Wierden en omstreken. Onze steunfractie bestaande uit inwoners die vrijwillig met ons meelezen op verschillende dossiers groeide met tien mensen en in de raad hebben wij als oppositiepartij mooie zaken weten te bereiken. Daarnaast was de samenwerking met alle andere partijen prettig te noemen. Het belangrijkste groeiaspect is wel dat onze mensen in 2017 steeds vaker door u, de inwoners en ondernemers, benaderd werden voor heel diverse zaken die spelen in uw directe omgeving zoals speelplaatsen in de buurten, veiligheid op en rondom de wegen en vergunningen voor verenigingen. Ons doel om een toegankelijk politieke partij te zijn voor iedereen uit de gemeente Wierden is daardoor zeker behaald.

2018 wordt een spannend jaar. Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en zal er een nieuw college van B&W gevormd gaan worden. NEW wil de verandering brengen die zo hard nodig is. Inwoners en ondernemers dienen echt centraal te staan bij alle keuzes die wij politiek mogen maken. Wij werken al jaren om de inwoners meer en betere inspraakmogelijkheden te geven bij de te maken keuzes. Daarin is nog veel te verbeteren. Daarom is onze doelstelling voor 2018: de grootste politieke partij worden van de gemeente en deelnemen aan het college van B&W.

Hoe wij dat gaan doen? Wij vragen u om op onze Facebookpagina terug te lezen wat wij de afgelopen vier jaar voor u hebben gedaan. Onze standpunten bij verschillende dossiers staan hier duidelijk vermeld. Daarnaast vragen wij u om ons ambitieprogramma te lezen zodat u weet wat onze kernwaarden zijn en welke doelen wij ons stellen voor de aankomende vier jaar. Wij hopen dat onze kernwaarden, de inzet van de afgelopen jaren en onze doelen aansluiten bij uw persoonlijke wensen en ideeën zodat wij uw stem waard zullen zijn op 21 maart. Op onze nieuwe website is alles terug te vinden, ook maakt u daar kennis met de 26 kandidaten van onze kieslijst.

Meer berichten