Tachtig spelers deden mee aan het jeugdtoernooi.
Tachtig spelers deden mee aan het jeugdtoernooi. (Foto: BC Flits)

Nieuwjaarstoernooi BC Flits: spanning en blije gezichten

door BC Flits

WIERDEN - Het Nieuwjaarstoernooi van Badmintonclub Flits uit Wierden staat in de badmintonwereld goed aangeschreven. De wedstrijden hebben niveau en zijn mooi om te zien.

Het jeugdtoernooi ontving een 80-tal sterke spelers uit Overijssel en Gelderland. Dankzij de 25 tellers en de steun van vele sponsoren werd het toernooi weer een groot succes.De aanmoedigingsprijs is voor de achtjarige Florian Koers van BC Flits. Het is leuk om hem te zien spelen. Hij straalt als hij de prijs in ontvangst neemt.Luca Lensen, ook van BC Flits vindt het leuk om tegen spelers van andere verenigingen te spelen. Samen met clubgenoot Mans Ziezel wint hij de dubbel tot 13 jaar.

De finale bij de jongens onder de 15 jaar is spannend en mooi om te zien. Lars Bijlsma van BV Ogel speelt goed en wint de eerste set. Een beetje onverwacht pakt Calvin Cai van BC Flits de tweede set. Lars wint de finale door de beslissende derde set te pakken. Calvin wordt samen met clubgenoot Lloyd Beljaars ook tweede bij de dubbel tot 15 jaar.

Sterk spel
Jessica Leemhuis wint voor BC Flits twee finales. Onder de 17 jaar wint ze zowel de enkel als de dubbel, samen met Anne Bremmer. De dames laten mooi en sterk spel zien, maar ze moeten er wel hard voor werken. De smash van Jessica is hard en onhoudbaar.Bloem van ELO United en Mees Heitkamp uit Oldenzaal strijden om de eer onder de 17 jaar. Ze laten mooi positie spel zien. Mees is wel sterker. Hij neemt en houdt een voorsprong en wint de finale.

Op zondag was het toernooi voor de 90 senioren. Ook nu zijn er mooie en spannende partijen gespeeld. Het toernooi is een nieuwjaarsreceptie voor badmintonliefhebbers.Voor degenen die benieuwd zijn naar het toernooi is er beeldmateriaal. Tijdens het toernooi zijn flitsende foto's en filmpjes gemaakt. Deze zijn terug te vinden op de website.

Meer informatie
Wil je zelf badmintonnen? Bij BC Flits kun je vrijblijvend een keer komen spelen. Op dinsdagen zijn belangstellenden vanaf 20.00 uur welkom in Sporthal 'n Dikken aan de Dikkensweg in Wierden. Kijk voor meer informatie eens op de website.

Meer berichten