Voorlezen is niet alleen leerzaam, maar ook leuk!
Voorlezen is niet alleen leerzaam, maar ook leuk! (Foto: Bibliotheek Wierden)

Voorleesactiviteiten in bibliotheek

door Judith Verbeij

WIERDEN/ENTER - Bibliotheek Wierden bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom houdt de bibliotheek van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari spetterende voorleesactiviteiten om te laten zien hoe leuk voorlezen is!

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en ook nog eens heel gezellig. Daarom houdt de Bibliotheek Wierden leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun ouders. Kom op woensdag 24 januari om 10.00 uur naar het Voorleesfeest in de Bibliotheek Wierden of donderdag 25 januari om 10.00 uur in de Bibliotheek Enter. Je maakt dan kennis met de slapende tijger en zijn vriendjes in Ssst! De tijger slaapt, het Prentenboek van het Jaar geschreven door Britta Teckentrup. Burgemeester Henk Robben leest voor, en we zingen en dansen met muziekdocent Nelleke Roozenbeek. Clown Funny maakt voor iedereen een dierenballon.

Vingerpoppetje
Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen die lid worden van de Bibliotheek een vingerpoppetje van een tijgertje cadeau. De ledenwerfactie duurt van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari. Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis.

Peutervoorstelling
Op zaterdag 27 januari om 14.00 uur kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek van Wierden komen knutselen met Kaliber Kunstenschool. Om 15.00 uur kunnen ze kijken naar Smoespot Theater met de voorstelling 'Een verrassing voor tijger'.Kaarten à 3,50 euro per persoon zijn verkrijgbaar in de bibliotheken Wierden en Enter. Kaarten zijn ook voorafgaand aan de voorstelling in de bibliotheek te koop. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 - 6 jaar.

Zelf aan de slag
Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind!

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen vinden jaarlijks in januari plaats. Het is een campagne die zich specifiek richt op de ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar. Doelstelling is het voorlezen te bevorderen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Meer informatie staat op de website.

Meer berichten