Foto: Bibliotheek Wierden-Enter

Cursus 'Internet voor beginners' bij de bibliotheek

WIERDEN/ENTER - Voor mensen die nog nooit met internet hebben gewerkt start op maandag 29 januari een cursus in de bibliotheek Wierden. Dezelfde cursus begint op donderdag 1 februari in de Enterse bibliotheek. De cursus bestaat uit acht lessen. Deelnemers werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo met een online oefenprogramma.

Een vakantie regelen, boodschappen bestellen en een afspraak maken met de gemeente. Bijna alles gaat tegenwoordig via de computer. In de bibliotheek gaan cursisten aan de slag met het programma Klik & Tik van Oefenen.nl. De deelnemer volgt de cursus zelfstandig, maar wordt begeleid door de bibliotheekmedewerker.Wie het hele programma doorlopen heeft kan onder meer een website opzoeken, informatie vinden op een website, zoeken met een zoekmachine, formulieren invullen en informatie aanvragen via internet, e-mailen, bestanden waaronder plaatjes en filmpjes downloaden en eenvoudige zaken regelen via internet.

De lessen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 11.00 uur. Voor informatie en het verplichte aanmelden kan gebeld worden naar 0546-572784. Aanmelden kan ook bij de balie in bibliotheek.

Deelname aan de cursus kost 32,50 euro inclusief oefenboek, te betalen op de eerste les.

Meer berichten