Logo dedriehoek.net


Bjorn en Inez Hek zoeken een overnamekandidaat voor hun café in Wierden. Ze willen meer tijd aan hun opgroeiende dochters besteden.
Bjorn en Inez Hek zoeken een overnamekandidaat voor hun café in Wierden. Ze willen meer tijd aan hun opgroeiende dochters besteden.

Einde aan zestig jaar Wierdense horeca: uitbaters Café Hek stoppen

WIERDEN - Voor Café Hek aan de Nijverdalsestraat in Wierden wordt gezocht naar een geschikte overnamekandidaat. Meer tijd beschikbaar krijgen voor hun gezin met de twee opgroeiende dochters Lizzy en Puck is voor de uitbaters Bjorn en Inez Hek een belangrijke reden om uit het goed renderende horecabedrijf te stappen.

Met de voorgenomen overname komt een eind aan een periode van bijna zestig jaar horeca in Wierden door drie generaties Hek.

Geboren Almeloër Gerrit hek kocht op 1 april 1959 het toenmalige café De Eerste en Laatste Aanleg aan de Nijverdalsestraat. Het café had die naam omdat het voor passanten de eerste aanleg was komend vanuit de richting Nijverdal en tegelijk ook de laatste aanlegmogelijkheid in Wierden vertrekkend in de richting van Nijverdal. Omdat echtgenote Riek goed kon koken, werd het café direct uitgebreid met een keuken en kreeg het de nieuwe naam Hek's Café Restaurant. Door ziekte en overlijden van Riek in 1970 werd het café restaurant in de periode 1968 - 1976 verhuurd en was er enige tijd discotheek De Boemerang in gehuisvest. Zoon Jos Hek en zijn vrouw Christel namen de exploitatie van het café-restaurant in 1977 na een grondige verbouwing weer over als Herbergh De Ouwe Aanleg. Tussen 200 en 2005 werd de zaak verhuurd onder de naam Eetcafé Het Heuveltje, voordat kleinzoon Bjorn Hek samen met zijn latere echtgenote Inez Harmsen het cafébedrijf konden gaan runnen.

Het bruine Café Hek is zes dagen per week een gezellige ontmoetingsplaats voor onder meer feesten. Het café is het thuishonk van een biljartvereniging met vijf competitieteams en is de hofbar van carnavalsvereniging De Tolmennekes. Hek is ook bekend om de playbackshow 'Plé Bek bie Hek' dat vanaf 1987 jaarlijks wordt gehouden en waarvan de opbrengst naar een vooraf geselecteerd goed doel binnen de gemeente Wierden gaat. In het kader van de inmiddels gestarte herinrichting en renovatie van de Nijverdalsestraat wordt het buitenterras van het café ook nog aangepast en uitgebreid.

Bjorn: "Wij hebben altijd met hart en ziel aan ons bedrijf en voor onze gasten gewerkt. We zijn zes dagen per week geopend en het café loopt goed. Maar hebben we toch besloten om meer tijd voor ons privéleven en daardoor Café Hek te laten overnemen en het zou mooi zijn als dat iemand hier uit de omgeving is. Binnenkort wordt dan ook contact opgenomen met een horecamakelaar. Voorlopig blijft alles bij het oude.''

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox