De herdenking bij de begraafplaats aan de Vriezenveenseweg is bedoeld voor iedereen die iemand verloren heeft, zowel kort als lang geleden.
De herdenking bij de begraafplaats aan de Vriezenveenseweg is bedoeld voor iedereen die iemand verloren heeft, zowel kort als lang geleden. (Foto: Stichting Gedenk de dierbaren)

Herdenking begraafplaats Wierden

WIERDEN -  Evenals voorgaande jaren zal er op zaterdag 30 december om 19.00 uur een herdenking op de gemeentelijke begraafplaats aan de Vriezenveenseweg te Wierden zijn.

Aan deze bijeenkomst, die dit jaar voor de tiende keer plaatsvindt, zal het koor Local Sound onder leiding van Niek Hoogma muzikale medewerking verlenen. Deze herdenking is bedoeld voor iedereen die iemand verloren heeft. Dat kan heel kort geleden zijn, maar ook iets langer of misschien al heel lang. Voor de een zal de dierbare op die begraafplaats in Wierden liggen, voor een ander is de gedenkplek elders. Maar het gevoel van verlies delen de aanwezigen die avond met elkaar.Vooral in de donkere dagen van december is het voor velen belangrijk te ervaren dat ze niet alleen zijn in hun verdriet. Met muziek, woorden en rituelen van licht worden overleden dierbaren herdacht.

Alle bezoekers krijgen aan het begin een kaars aangereikt. "Aan het eind van de plechtigheid kan men die naar het graf van een dierbare, de urnenmuur of de gedenkplek 'voor het ongekende, maar niet vergeten kind' brengen, waar het kaarsje tot in het nieuwe jaar brandt," zegt een woordvoerder. "Uiteraard is het ook mogelijk het lichtje mee te nemen naar een eigen gedenkplek. Zo vieren we samen wie ze waren en wat ze te vertellen hebben."

Mocht het lichtje uitwaaien dan is het handig als de mensen zelf een aansteker bij zich hebben. Ter bestrijding van de onkosten staat er een collectebus bij de uitgangen.

Meer berichten