Logo dedriehoek.net


V.l.n.r: Miranda Scheffer en Gerrie Bruins van Generatietuin, Tjipke Boonstra van Babubibi en Henk Weiden en Mieke Stegeman van Bowie. Op de voorgrond Marianne Verhoeff en Jenny Nieuwenhuis van Hope4Kids. Foto: Jolien van Gaalen.
V.l.n.r: Miranda Scheffer en Gerrie Bruins van Generatietuin, Tjipke Boonstra van Babubibi en Henk Weiden en Mieke Stegeman van Bowie. Op de voorgrond Marianne Verhoeff en Jenny Nieuwenhuis van Hope4Kids. Foto: Jolien van Gaalen.

Wereldwinkel reikt cheques uit aan goede doelen

WIERDEN -  De Wereldwinkel heeft afgelopen donderdag cheques uitgereikt aan goede doelen in de omgeving van gemeente Wierden. Stichting Hope4Kids, de Generatietuin, stichting Babubibi en stichting Bowie hebben gezamenlijk een bedrag van 5.750 euro ontvangen.

door Jolien van Gaalen

Blije gezichten bij de vertegenwoordigers van de stichtingen tijdens de bijeenkomst in de Wereldwinkel, die allemaal al goed voor ogen hebben waar zij het geld aan gaan besteden.

Boodschappen
Stichting Bowie helpt mensen in de gemeente Wierden die met hun inkomen beneden het sociale minimum zitten door elke twee weken een gratis boodschappenpakket te bezorgen. Het bedrag van 2500 euro komt volgens voorzitter Henk Weiden dan ook goed van pas. "Het is fantastisch, we zijn er heel blij mee. Momenteel helpen we meer mensen dan vorig jaar, namelijk 46 gezinnen. Dat is voor de gemeente Wierden best veel," zegt Weiden. "Dit geld is dan ook bestemd voor de boodschappenpakketten."

Vakantie
Hope4Kids zorgt ervoor dat in de zomer en tijdens de kerst een groep Roemeense kinderen uit kindertehuizen en een aantal kinderen die thuis wonen onder slechte omstandigheden naar Nederland kunnen komen voor een vakantie. De stichting heeft een cheque gekregen van 1000 euro, waar voorzitter Jenny Nieuwenhuis en penningmeester Marianne Verhoeff meer dan blij mee zijn. "We hadden geen idee wat we moesten verwachten bij deze bijeenkomst," zegt Nieuwenhuis. "Het geld wordt besteed aan tickets om de kinderen in Roemenië te bezoeken. Ook controleren wij in de regio Brasov de omstandigheden in kindertehuizen en scholen. Daarnaast gaat een deel van het geld naar de vaste gastgezinnen waar de kinderen verblijven." Momenteel zijn zij in Roemenië om 33 kinderen op te halen die kerst gaan vieren in Nederland.

Gereedschap
Bij de Generatietuin kunnen ouderen samen met kinderen tuinieren. De stichting gaat het geld waarschijnlijk besteden aan nieuw gereedschap. Gerrie Bruins en Miranda Scheffer vinden het super dat ze 750 euro hebben ontvangen.

"We willen gereedschap aan te schaffen, zoals een bermmaaier, schoppen, bladharken, gieters, een kruiwagen en schoffels. Tot nu toe namen we dat altijd mee van huis," zegt Gerrie Bruins. "Maar nu er ter plaatse een opbergruimte is, kunnen we gereedschappen kopen en daar opbergen. We gaan wel voor het 'volwassenen' gereedschap, we richten ons op kinderen uit groepen 6, 7 en 8. Die vinden dat geweldig," zegt Scheffer.

Kans op scholing
Het doel van de stichting Babubibi is om zoveel mogelijk kinderen van het St. Joseph Orphanage in Tanzania de kans te bieden om naar school te gaan. Veel ouders kunnen het verplichte uniform niet betalen. "Weeskinderen vanaf zestienjarige leeftijd worden opgeleid tot coupeuse of coupeur, waardoor zij in staat zijn de schooluniformen te maken, te repareren en te vermaken," zegt Tjipke Boonstra. Hierdoor kunnen deze voor een lage prijs aangeboden worden. Het mes snijdt aan twee kanten: de weeskinderen leren een vak en ouders kunnen het uniform kopen zodat hun kinderen naar school kunnen. "Met de 1500 euro wordt het nieuwe naaiatelier ingericht. Er zijn nog diverse zaken nodig, zoals een tafel, een opbergkast, pashokjes met spiegels en een werkbank," vertelt Boonstra.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten