Logo dedriehoek.net


Foto: Marcel Meijerink

Bijenstal in Wierden officieel geopend

Wierden - De bijenstal aan de Akkerwal in Wierden is zaterdag officieel geopend. De opening was eerder gepland op 7 juli, maar toen een paar dagen daarvoor Henk Deegens, de grote animator van de realisatie van de bijenstal overleed, werd de officiële opening uitgesteld.

De officiële opening vond zaterdag alsnog plaats. Bijenvereniging Wierden Enter heeft haar bijenstal gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Wierden. Ook de serviceclubs Rotary Wierden en de Lions droegen een steentje bij in de vorm van respectievelijk een honingslinger en een cheque om het hekwerk en het hang- en sluitwerk mee te bekostigen.

De gasten werden ontvangen met een glaasje mede, honingwijn. Vervolgens werd het woord gevoerd door voorzitter Yvonne Eggink, die aangaf hoe belangrijk het in stand houden van bijenvolken is. Na de sprekers plantten de kleinkinderen van Henk Deegens een bijenboom. "Zij schonken de boom aan de bijenvereniging in plaats van bloemen bij zijn kist. Het is een boom, die pas bloeit nadat de linde is uitgebloeid en die daardoor van zeer veel waarde is voor bijen in het algemeen. Na de lindebloei is er voor bijen nog maar heel weinig te halen, dus deze boom is echt heel fijn voor onze stal. De latijnse naam is: Tetradium Daniellii", aldus Ina ter Haar van de Bijenvereniging Wierden Enter. Bij de boom kwam een herdenkingsplaatje.

Wethouder Dianne Span verrichte de officiële openingshandeling door de sleutel van een '80'-ballon te knippen om daar de deur mee te openen. Daarmee was de stal officieel open. Foto's: Marcel Meijerink

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox