Logo dedriehoek.net


Foto: Wouter de Wilde

Ruim 2500 deelnemers bij fietstocht De Boer Op in Wierden

WIERDEN - Veel mensen staan al te wachten bij de start, nog een kwartier en ze mogen starten De hele parkeerplaats bij manege de vossenbos in Wierden staat vol. Auto's met fietsendragers en aanhangers van deelnemers die van ver moesten komen.

De eerste deelnemers vertrekken op de fiets met een groen routeboekje in de hand. Het eerste bedrijf op de route is het melkveebedrijf van de familie van der Kolk. Op deze boerderij kunnen de bezoekers rondkijken op het erf en in de schuren. Werknemers staan op verschillende plekken om uitleg te geven. Ook mochten de bezoekers een kijkje nemen in de hooiberg, dit zijn vakantie woningen waar men kan overnachten. De tweede stop in de route is bij de schaapskooi van landschap Overijssel. De herder geeft uitleg aan de bezoeker terwijl de schapen rond lopen en onder toezicht staan van een aantal bordercollies. Na deze stop kwamen de bezoekers bij het bedrijf van de familie Bosch in Daarle. Op dit bedrijf worden Limousin koeien gehouden. De bezoeker konden hier ook een potstal bekijken. Op dit bedrijf was koffie, thee en fris met krentenwegge te koop. Het volgende bedrijf in de route was training en leerboerderij Crumelhaeve. Dit is een melkveebedrijf met een zorgtak voor cliënten met o.a. ADHD, PDD-NOS en autisme. Onder begeleiding wordt er therapie gegeven in en rond de stallen. Het bedrijf dat hierop volgende was LMB Veldman. Dit is een bedrijf die landbouwmachines verkoopt en onderhoud. Op dit bedrijf waren ambachtelijke boeren pannenkoeken te koop. Het laatste bedrijf van de route was een varkens opfok bedrijf van de familie Brummelhuis. In deze zichtstal konden de deelnemers vanuit een skybox de kraamhokken inkijken.

Het was een fantastische dag voor jong en oud. Mede door de fantastische weersomstandigheden was deze editie een groot succes.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox