Logo dedriehoek.net


Vrijwillig voorlezen?

WIERDEN - Taalproject VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers.

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress in Wierden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag gaan, voor de periode september 2017 tot februari 2018.

Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator.

Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl.

Uitvoering VoorleesExpress door de Bibliotheek
De VoorleesExpress is een landelijk project, maar wordt in Wierden uitgevoerd door de lokale Bibliotheek. De Bibliotheek zorgt ervoor dat er voldoende vrijwilligers en gezinnen zijn, trainen de vrijwilligers op hun voorleesvaardigheden en geven advies over het kiezen van geschikte boeken.

Reageer als eerste
Meer berichten