Logo dedriehoek.net

Nominatiewedstrijd voor politiehonden in Wierden

WIERDEN - Van transport van een arrestant tot het tot stilstand brengen van een vluchtende fietser: politiehonden laten zaterdag 15 juli zien wat zij kunnen tijdens de nominatiewedstrijd voor politiehonden die gehouden wordt op het terrein van PHDC De Doorzetters in Wierden. De eigenaren die aan deze wedstrijd mee doen behaalden eerder al een keuringscertificaat met hun hond.

De nominatiewedstrijd is van belang omdat de bij deze wedstrijd behaalde punten worden opgeteld bij de punten van het keuringscertificaat.

De mensen met de meeste punten kunnen zich op deze manier plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in september 2017 in Eindhoven, een zeer belangrijke wedstrijd dus!

Het ochtendprogramma begint om 09.00 uur en bestaat uit de volgende onderdelen: volgen, springen, voedsel weigeren, afleggen, transport arrestant, voorwerp rivieren, persoon rivieren, stil zijn, voorwerpen op zoeken en het niet aannemen van gevonden voedsel.

Het middagprogramma begint om 13.30 uur en daarop staan spectaculaire oefeningen, zoals onder andere schot werpvastheid (vluchtende man met pistool tot stilstand brengen), terug roepen van de hond in achtervolging en rijwielstellen (vluchtende man op fiets tot stilstand brengen).

PHDC De Doorzetters is al actief sinds 18 mei 1985. De vereniging heeft elf leden. Aan deze nominatiewedstrijd doet clublid Maurice van Laar met zijn kruising Mechelse herder Dries mee.

Het oefenterrein van PHDC De Doorzetters ligt aan de Nottermorsweg / hoek Notterweg in Wierden. Publiek is van harte welkom, de entree is gratis.

Reageer als eerste
Meer berichten