Logo dedriehoek.net


Foto: Wierden

Crowdfunding zonnepark in korte tijd geslaagd

WIERDEN - Op 6 en 11 juli zijn in het Anker twee informatieavonden geweest die boven verwachting werden bezocht. Inwoners van de gemeente Wierden kregen alles te horen over het zonnepark De Groene Weuste dat binnenkort wordt gebouwd.

Met name het overstappen op groene stroom van dit zonnepark en crowd funden kwamen aan bod. Naast de presentaties was er gelegenheid om vragen te stellen. Die gingen met name over het risico om financieel deel te nemen. Dit risico is uitgebreid onderzocht door de bank en de crowdfundorganisatie en heeft geleid tot een mooie beoordeling B: een zeer laag risico.

Binnen enkele dagen is inmiddels het doelbedrag van 3 ton gehaald en zelfs overtekend. Zoals al op de website was te lezen zullen alle kleine bedragen worden geaccepteerd en de aangeboden grote bedragen gedeeltelijk. Om zoveel mogelijk mensen gelegenheid te geven deel te nemen aan deze crowd fund blijft het nog tot 24 juli mogelijk om met kleine bedragen (tot € 5000) in te schrijven.

Inmiddels kunt u via de website zonneparkwierden.nl overstappen op groene stroom van De Groene Weuste via energieleverancier Qurrent. Als u zich nu inschrijft krijgt u per 1 november stroom uit Wierden. Als het contract bij uw huidige leverancier later afloopt krijgt u aansluitend daarop de Wierdense stroom. Om het extra aantrekkelijk te maken krijgt u bij overstappen een welkomstkorting van Stichting Duurzame Energie van € 35 tot € 120 (afhankelijk van de looptijd van uw nieuwe contract). Die korting staat nog niet bij het maandbedrag vermeld wat u aan Qurrent gaat betalen. Ook krijgt u van Qurrent een of twee windtegoeden ter waarde van € 55. Naarmate u langer klant blijft kunt u meer korting verwachten uit de opbrengst van dit Wierdense zonnepark.

Deze aanbiedingen gelden alleen voor inwoners van de gemeente Wierden, dus ook voor Enter en alleen als u overstapt via de website van het zonnepark.

Reageer als eerste
Meer berichten