Rabobank reikt cheques uit

RIJSSEN/ENTER - Maatschappelijke betrokkenheid staat bij Rabobank Rijssen-Enter hoog in het vaandel. Het Projectenfonds van de Rabobank keert daarom jaarlijks een gedeelte van de winst uit aan sociale, maatschappelijke en culturele projecten en initiatieven in haar werkgebied.

Dinsdag 27 juni werden de cheques van de tweede ronde van het Projectenfonds 2017 uitgereikt. De directievoorzitter, Evert Voortman, overhandigde de cheques aan de vertegenwoordigers van de gelukkige verenigingen en stichtingen. Dit keer zes prijswinnaars:

Stichting Commissie Vleesvee Enter, Stichting Sportdorp Rijssen, Schaakclub Rijssen, Stichting Enterse Paarden- en Ponymarkt, Carintreggeland locatie Wellehof en het Vocaal Ensemble Rijssen.

Stichting Commissie Vleesvee Enter mocht een cheque ter waarde van € 1.000,- in ontvangst nemen.
De heren Volkerink en Boomkamp en mevrouw Reurink gaven aan dat deze bijdrage besteed wordt aan een standbeeld dat, ter ere van de 25e keuring dit jaar, aan de Enterse gemeenschap wordt aangeboden. Mevrouw Dangremond nam namens Stichting Sportdorp Rijssen een cheque ter waarde van € 750,- in ontvangst. Deze stichting heeft onlangs de wandeldriedaagse voor speciale doelgroepen georganiseerd en dit bedrag is een welkome tegemoetkoming in de kosten. De tienjarige Jurian Brinks mocht samen met zijn vader en de jeugdleider Sander Koster van de Schaakclub Rijssen een cheque voor een bedrag van € 430,- in ontvangst nemen. Dit bedrag wordt besteed aan de aanschaf van nieuwe straatschaakstukken, waarvan Jurian de beheerder is.
De heren Rietberg en Langevoort namen een cheque ter waarde van € 700,- in ontvangst. Zij vertegenwoordigden Stichting Enterse Paarden- en Ponymarkt die dit bedrag gebruikt voor de organisatie van een kinderboerderij tijdens de paardenmarkt. Namens Carintreggeland, locatie Wellehof, kregen mevrouw Fiedler en de heer Nijhof een cheque ter waarde van € 1.000,- uitgereikt. Hiervan kunnen zij een nieuwe geluidsinstallatie en beamer voor de recreatieruimte aanschaffen. Het hoogste bedrag deze ronde; € 1.250,-, is uitgereikt aan de dames Lensink en Sanderman en de voorzitter de heer Heuvelman van Vocaal Ensemble Rijssen. Dit ensemble organiseert dit jaar een concert rondom de Luther Cantates van componist Telemann, waarvoor zij solisten inhuren en begeleid worden op historische instrumenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden