Foto: Widerode

Grote rekendag op Widerode!

WIERDEN - Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Op woensdag 22 maart vond de Grote Rekendag 2017 plaats. Het thema van deze 15e editie was 'Meten, bewegen en construeren' en draaide om de wiskundige geletterdheid. De kinderen zetten wiskundige gereedschappen in in hun eigen omgeving. Ze leerden o.a.:

– meetkundige constructies maken;

– maquettes en plattegronden maken;

– meten via vergelijken;

– verkennen van getallen en getalrelaties door deze lijfelijk te ervaren;

Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!
De Grote Rekendag wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en educatieve uitgeverij Malmberg.
De Widerode deed voor het tweede opeenvolgende jaar mee. De dag werd geopend door Bryan Hessing, E-speler van Heracles Almelo. Samen met mascotte Bultje was de net vader geworden Bryan afgereisd naar Wierden. Op het schoolplein hadden alle leerlingen zich in, tegenover elkaar staande, rijen verzameld. Daarbij werden alle gekleurde huisnummers in de lucht gehouden. Bryan en Bultje liepen vanaf het kleuterplein tussen de twee rijen door naar de achterdeur om deze te openen als symbolische start van de Grote Rekendag 2017.

Per bouw werd er in gemixte groepjes enthousiast gewerkt aan de samenwerkingsopdrachten. O.a. vakantiehuisjes en een heel vakantiepark ontwerpen op schaal stond op het programma. Natuurlijk werd het werk even stilgelegd toen Bryan en Bultje de groepen langs gingen voor het maken van de nodige foto`s en het zetten van vele handtekeningen. Daarna werd er weer volle goede moed verder "gerekend".

Prachtig om alle kinderen een keer op een andere manier gedreven bezig te zien. Zeker weten dat de Widerode volgend jaar weer meedoet. Woensdag 28 maart 2018 staat al in de schoolagenda genoteerd!

Meer berichten