Logo dedriehoek.net


<p>Jan Oene Krist: &quot;Het is deze hoop die de ChristenUnie in Wierden en ook mijzelf blijft aanvuren om ons in te blijven zetten voor de gemeente.&quot;</p>

Jan Oene Krist: "Het is deze hoop die de ChristenUnie in Wierden en ook mijzelf blijft aanvuren om ons in te blijven zetten voor de gemeente."

(Foto: ChristenUnie Wierden-Enter)

Op hoop van Zegen: omzien naar elkaar

door Jan Oene Krist van ChristenUnie Wierden-Enter

Het was afgelopen weekend weer tijd om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. Takken snoeien, verticuteren en weer frisse viooltjes in de tuin. Het was gemoedelijk op straat. De buurman was aan het werk in zijn voortuin, ik in de onze. Gezellig. Het aanbreken van de lente maakt me hoopvol. We hebben enorm kunnen genieten van de winter, maar het nieuwe leven dat ontstaat in de lente is iets waar ik elk jaar weer naar uitkijk.

WIERDEN - In de week voor de verkiezingen hebben wij als fractie van de ChristenUnie een mooie boom geplant. We gaan dit regelmatig doen, omdat het zo’n mooi symbool is voor hoop en duurzaamheid. Ook in de politiek is het belangrijk om altijd hoop te hebben. Dominee Dietrich Bonhoeffer schreef ooit dat een geloof dat niet hoopt, ziek is.

Ik denk dat dat ook geldt voor de politiek. In de huidige tijd is het soms wel moeilijk om hoopvol te zijn. Ook de uitslag van de afgelopen verkiezingen maken het wat mij betreft een uitdaging om het goede te zien. De sterk groeiende individualisering is daarin misschien wel een van de grootste problemen van onze samenleving.

Moria
Het is niet meer vanzelfsprekend om iemand anders te helpen als die ander hulp nodig heeft. Dichtbij, maar ik denk ook aan de vele mensen die in mensonterende omstandigheden op de vlucht zijn. Ons rijke land is amper in staat om 100 weeskinderen uit Moria een kans te bieden op een hoopvolle toekomst.

Verbindende rol 
Toch is er hoop. Wij als ChristenUnie kijken dankbaar terug op wat er landelijk is bereikt in de afgelopen vier jaar. Natuurlijk waren er de bekende grote meloenen die doorgeslikt moesten worden, maar de verbindende rol van de ChristenUnie was groot en had impact. Ik denk bijvoorbeeld aan de regiodeals, waarbij er veel geld beschikbaar kwam voor onder meer Twente, het manifest ‘Waardig ouder worden’ en de inzet tegen de boetestapeling voor mensen met schulden. Zo maar wat punten, maar elk met een grote impact.

Met het aantreden van de lente is het ook bijna Pasen. Bij uitstek het feest van hoop. Na het lijden van Christus, was daar de overwinning door Zijn opstanding. Wat mij betreft een geweldige inspiratie en aanmoediging om hoop te blijven houden.

Het is deze hoop die de ChristenUnie in Wierden en ook mijzelf blijft aanvuren om ons in te blijven zetten voor de gemeente. Het is deze hoop die maakt dat we willen blijven omzien naar elkaar en Gods schepping.

Op hoop van Zegen.

Meer berichten