Logo dedriehoek.net


Steven Beljaars en Patrick Pijffers zijn onlangs lid geworden van NEW. (Eigen foto)
Steven Beljaars en Patrick Pijffers zijn onlangs lid geworden van NEW. (Eigen foto) (Foto: NEW)

Nieuw Enter Wierden (NEW) blijft groeien van onderop

In de lokale politiek is er altijd iets te doen. Besluiten nemen en zorgen voor nieuw beleid. Zorgen dat wat goed is, ook goed blijft en te verbeteren wat beter kan. Ook lokale politiek gaat van zorg tot klimaat en van onderwijs tot huisvesting. Er is voldoende ruimte om zelf invloed uit te oefenen op het lokale beleid. Daardoor prikkelen wij graag inwoners om zelf actie te ondernemen en mee te denken.

WIERDEN - NEW ziet gelukkig dat mensen zich aanmelden omdat ze niet alleen ergens hun mening willen geven, maar ook daadwerkelijk willen meedenken en meedoen. Samen moet je het doen, is waar wij in geloven en voor staan. Het is ook deze gedachte die Steven Beljaars en Patrick Pijffers aanspreekt binnen onze politieke partij NEW.

Steven is 53 en woont in Wierden: “Vorig jaar kwam ik in gesprek met NEW, om te kijken of het iets voor mij is. Van alle partijen spreekt NEW mij het meest aan. Juist dat lokale karakter en gevoel van samen.” Patrick is tien jaar jonger dan Steven en woont ook in Wierden. Hij zegt vooral graag mee te willen denken en ondersteunen waar mogelijk. “Ik ben lid geworden van NEW omdat ik het gevoel heb dat vooral het belang van de inwoners voorop staat. Met landelijke politiek heb ik niet zoveel. Bovendien is NEW heel benaderbaar, voor iedereen.”

Verkennen
Beide heren vergaderen inmiddels al een tijdje mee met de fractievergaderingen, die overigens altijd openbaar zijn voor onze leden.
Net als ieder ander hebben zij hun eigen expertises en ervaringen en daar maken we dankbaar gebruik van. Bijvoorbeeld bij een thema als duurzaamheid. Patrick werkt bij S4 Energy en is daar dagelijks bezig met energieopslag.

Steven is heel muzikaal, maar houdt zich ook bezig met alles wat met ledverlichting te maken heeft. De productie en ontwikkeling van LED-applicaties en elektronica geeft hem de kans innovaties te volgen. Daardoor heeft Steven veel kennis over energie.
Zowel Patrick als Steven bevestigt dat dit meegroeien in de fractievergaderingen een fijne manier is om het politieke speelveld te verkennen.

Terugblikken
Met de start van het voorverkiezingsjaar blikt NEW graag terug, maar we kijken ook zeker vooruit. Het is fijn om te constateren dat NEW blijft boeien en groeien. Telkens zijn er weer mensen die geïnspireerd raken en zich willen inzetten voor de lokale politiek. Samen met jou willen wij de lijnen uitzetten voor een toekomstbestendig Wierden.

Meedoen
Doe jij ook mee? In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het is nu de tijd om je in te gaan lezen, voor te bereiden en klaar te stomen voor een carrière in de lokale politiek. Wij willen je daarbij helpen, en zien je reactie dan ook graag.

Op onze website vind je meer informatie over onze standpunten en ons als partij. En we vinden het allemaal leuk om in gesprek te gaan, dus neem gerust eens contact op met een bestuurs- of fractielid!

Meer berichten