Avond4daagse en Oranjetocht afgelast: ‘Besluit genomen met pijn in het hart’


<p>Tot grote teleurstelling van Ambulare kan de Avond4daagse ook dit jaar helaas niet doorgaan. (Foto: Van Gaalen Media)</p>

Tot grote teleurstelling van Ambulare kan de Avond4daagse ook dit jaar helaas niet doorgaan. (Foto: Van Gaalen Media)

(Foto: Jolien van Gaalen)

Avond4daagse en Oranjetocht afgelast: ‘Besluit genomen met pijn in het hart’

Het bestuur van Wandelvereniging Ambulare heeft met pijn in het hart opnieuw moeten besluiten de Oranjetocht op 1 mei en de Avond4daagse van 1 tot en met 4 juni niet door te laten gaan. “De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om de Oranjetocht en de Avond4daagse te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten”, vertelt voorzitter Ton Kortenhorst.

WIERDEN – “De kans dat we in mei en juni nog te maken hebben met de 1,5-metermaatregel is groot. We moeten rekening houden met de aantrekkingskracht van, in het bijzonder, de Avond4daagse op het publiek en dan met name op de vrijdag. Het controleren en naleven van de 1,5-metermaatregel bij het grootste wandelevenement van Ambulare is haast niet mogelijk. Bovendien vragen we ons af: is de Avond4daagse nog wel de Avond4daagse zonder het feest en de support van de toeschouwers aan de zijlijn?”

Het is de vraag of tegen die tijd het toedienen van de vaccinaties nog op schema ligt gezien de afhankelijkheid van de toelevering. “Er is een kans dat het aantal vaccinaties nog niet hoog genoeg is om de Oranjetocht en Avond4daagse op een veilige manier te organiseren. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en medewerkers. We kunnen hun veiligheid op dit moment niet garanderen en willen niemand blootstellen aan gevaar in welke vorm dan ook. De huidige onzekerheden nu en richting de zomer maken het risico te groot om de volledige voorbereiding te starten, terwijl dat wel al zou moeten.”

“Wij zijn ontzettend teleurgesteld dat de Oranjetocht en Avond4daagse voor het tweede jaar op rij niet door kunnen gaan. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat velen dit gevoel met ons delen. In de eerste plaats alle wandelaars die zich erop hadden verheugd om weer aan de start te mogen verschijnen.”
“In de tussentijd moedigen we iedereen aan om in beweging te blijven. Juist nu, want wandelen kan altijd en overal, uiteraard met inachtneming van de regels.”

Verwelkomen
“Wij hopen in elk geval dat dit jaar de lampionoptocht op 29 oktober en de Gezinskerstwandeling wel weer door kunnen gaan. We hopen je dan wel weer te kunnen verwelkomen.” Kijk voor meer informatie op de website van Ambulare.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden