‘Kiezen voor wat écht telt’


<p>Riet Eshuis-Egberts, Kees van Dijk, Jan Oene Krist en Jan-Willem Timmerman op het ijs. (Eigen foto, gemaakt in 2019)&nbsp;</p>

Riet Eshuis-Egberts, Kees van Dijk, Jan Oene Krist en Jan-Willem Timmerman op het ijs. (Eigen foto, gemaakt in 2019) 

(Foto: ChristenUnie Wierden-Enter)

‘Kiezen voor wat écht telt’

door Dave Thomas, schaduwfractielid ChristenUnie

Het is weer verkiezingstijd, maar dan wel onder bijzondere omstandigheden waarin u zich mogelijk afvraagt: wat valt er dan te kiezen? Wegens de aanhoudende coronacrisis zijn we helaas meer beperkt dan ooit in onze bewegingsvrijheid. En we lijken ook een heleboel dingen niet meer in de hand te hebben. Dus waarom zouden we ons in de verkiezingen verdiepen?

Maar elke crisis biedt ook kansen! Mogelijkheden om de zaken anders aan te pakken of zelfs ergens een nieuw begin te maken. Langzaam maar zeker zullen wij uit de coronacrisis komen. En in wat voor wereld wilt u dan wonen? Wilt u de oude vertrouwde dingen behouden of wilt u sommige dingen anders hebben? En verwacht u dat anderen alles zullen regelen of bent u bereid om uw eigen steentje bij te dragen? Er valt dus wat te kiezen. Bijvoorbeeld: heeft u oog voor de kwetsbare planeet waarop wij wonen? Heeft u nog de tijd voor waardevolle relaties met familie en vrienden? Vindt u het erg als sommige mensen nauwelijks de kans hebben om een fatsoenlijk inkomen te verdienen of een betaalbare woning te vinden? En als u ergens zorgen over maakt, voelt u zich gehoord? Natuurlijk zijn er veel meer vragen die gesteld kunnen worden en met elke vraag bestaat er gelukkig een verscheidenheid aan meningen. Dat maakt weliswaar het kiezen niet makkelijker. En misschien is dat dan een goede aanleiding om even stil te staan bij wat u werkelijk wilt.

De ChristenUnie wil een samenleving waarin we aandacht hebben voor elkaar en voor Gods schepping. We staan voor een overheid die een bondgenoot van burgers is. We zien Nederland als een land van gedeelde waarden. Met ruimte om van elkaar te verschillen, maar ook een gezamenlijk gedragen verantwoordelijkheid voor onze democratie en rechtsstaat. We kiezen voor een economie waarin niet maximale groei, maar de bloei van mensen en de samenleving centraal staat. Met ruimte voor (familie)bedrijven om duurzaam te ondernemen en een arbeidsmarkt met minder verschillen en meer zekerheid.

Zijn deze ook zaken die u belangrijk vindt? Of spreken andere zaken u aan? Wat u ook vindt ik hoop dat u wel gaat stemmen. En dat u dan de lef zult hebben om te kiezen voor datgene wat in uw ogen écht telt.

Meer lezen? Kijk dan op de website van ChristenUnie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden