Veel animo voor fotoproject De Welle


<p>Het nieuwe thema van het fotoproject is water. Dit kiekje is gemaakt bij Dackhorst. (Foto: Van Gaalen Media)</p>

Het nieuwe thema van het fotoproject is water. Dit kiekje is gemaakt bij Dackhorst. (Foto: Van Gaalen Media)

(Foto: Van Gaalen Media)

Veel animo voor fotoproject De Welle

Het fotoproject van Stichting De Welle is in volle gang. Inmiddels is de eerste themaronde, dieren, achter de rug. Kitty Ter Steege van De Welle vertelt: “De afgelopen twee weken zijn er ruim 130 foto’s ingestuurd. We zijn overweldigd door het animo. De leeftijd en ervaring van de fotografen verschilt erg. De jongste inzender is 12 jaar oud en de oudste 80+. De ene inzender is lid van een fotoclub en fotografeert al een hele poos, de andere maakt af en toe eens een foto of is pas net begonnen met de hobby.

WIERDEN - Alle foto’s rondom het thema dieren zijn gebundeld in een album. Het album is te vinden via de website van De Welle. “We worden erg blij van het mooie kleurrijke geheel, waar iedereen thuis van mee kan genieten.” Per ronde wordt er door De Welle een aanmoedigingsprijs verloot. Deze prijs wordt door loting weggeven aan een van de deelnemers in de gemeente Hellendoorn of Wierden. “Dit keer is de aanmoedigingsprijs gewonnen door Miranda Meijer uit de gemeente Hellendoorn. Ze fotografeerde haar hond Faya, die spontaan ging poseren bij de Palthetoren in Haarle.”

Aan het eind van het project, dat is begin april, worden alle foto’s beoordeeld door de jury. “De jury zal onder andere bestaan uit drie fotografen uit onze gemeentes, namelijk Hans Hodes uit Enter, Mike Rikken uit Nijverdal en Rob Nijhuis uit Wierden. Zij bepalen welke deelnemers de allermooiste kiekjes gemaakt hebben en stellen mooie prijzen ter beschikking.”

“We hoeven niet te verklappen dat ons fotoproject een Hellendoornse-Wierdense variant is op het tv-programma. Een belangrijk verschil: bij ons zijn alle foto’s welkom en kent het project geen afvallers. Wel hopen de fotografen een stijgende lijn te zien in de aangeleverde foto’s. Om hiervoor te zorgen, delen wij vanaf volgende week een aantal technische tips pp onze website en Facebookpagina.”

“We dagen alle inwoners uit de gemeente Wierden uit om ook de komende weken weer een mooi kiekje in te leveren. Ditmaal staat het thema water centraal.”

Benieuwd naar creaties
Kitty: “We zijn erg benieuwd naar alle creaties die tot en met 14 februari ingezonden kunnen worden. Met de huidige hoge waterstand en de vorst gaat dit vast lukken. Vanaf 15 februari maken wij het derde thema bekend via onze website en Facebookpagina.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden