Bibliotheek zoekt leden voor Programmaraad


<p>Leden van de Programmaraad adviseren de bieb over welke activiteiten belangrijk zijn. (Eigen foto)</p>

Leden van de Programmaraad adviseren de bieb over welke activiteiten belangrijk zijn. (Eigen foto)

(Foto: Bibliotheek Wierden / Topic)

Bibliotheek zoekt leden voor Programmaraad

De bibliotheken van Wierden en Enter heten officieel ‘openbare bibliotheek’, want de bieb is er voor iedereen. Daarom wil de bieb graag dat de inwoners van Wierden en Enter meedenken over het beleid en de activiteiten.

WIERDEN / ENTER - De bibliotheek is al lang niet meer een stille ruimte vol boeken. De bibliotheek van vandaag is een brandpunt van activiteiten. Natuurlijk, iedereen kan er nog steeds boeken lenen. Maar de bieb wordt ook steeds meer een activiteitencentrum. Een plek waar lezingen worden gehouden, cursussen georganiseerd en bioscoopfilms gedraaid worden. Waar je workshops kunt bezoeken of zelf organiseren, waar je taallessen kunt volgen of informatie kunt krijgen over websites van de overheid. Waar je op je gemak een krant, boek of tijdschrift kunt lezen bij een kopje thee of koffie. Om ervoor te zorgen dat activiteiten georganiseerd worden waar ook echt behoefte aan is, wil de bieb graag een Programmaraad oprichten. Zo’n raad komt twee keer per jaar bij elkaar en denkt daar dan over mee. Voor jongeren, zoals speels non-formeel leren, talentontwikkeling en 21-eeuwse vaardigheden en voor volwassenen, zoals laaggeletterdheid, digitale vaardigheden, meedoen in de maatschappij, ontmoeting en debat. 

Voor leden van de Programmaraad zijn leeftijd, opleiding of werkervaring niet van belang. Wel belangrijk is dat ze zich betrokken voelen bij Wierden, Enter en buurtschappen. Wie interesse heeft, kan vrijblijvend informatie aanvragen bij Henriëtte Gerrits via telefoonnummer 0546 - 57 27 84 of h.gerrits@bibliotheekwierden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden