Logo dedriehoek.net


Dinie en Rudolf Stam met de winnende foto en de krentenwegge van een meter. Foto: Van Gaalen Media
Dinie en Rudolf Stam met de winnende foto en de krentenwegge van een meter. Foto: Van Gaalen Media

Rudolf Stam wint fotowedstrijd van Historische Kring Wederden

Rudolf Stam heeft met zijn historische afbeelding ‘de groentekar van opa Oostlander’ de fotowedstrijd van de Historische Kring Wederden gewonnen. 

WIERDEN - “Eind november zijn we met deze actie gestart”, vertelt Leta Evers. Mensen konden tot en met 31 december 2020 echt oude Wierdense kiekjes insturen.  “Het doel was om als Historische Kring Wederden toch actief en zichtbaar te blijven in deze coronatijd. En dat is gelukt, want de actie was een geweldig succes. In totaal hebben we 329 foto’s en dia’s ontvangen. Deze zijn ingestuurd door zeventien mensen. Uit deze grote hoeveelheid zijn tien afbeeldingen genomineerd. Bestuursleden van onze stichting hebben ieder afzonderlijk punten toegekend aan deze afbeeldingen. En dat heeft geleid tot een duidelijke winnaar. Rudolf Stam stuurde de foto in met de volgende tekst: ‘Dit is mijn opa Oostlander met zijn zoon. De foto is genomen aan het begin van de Smeijerskampstraat bij huisnummer 1. Op de foto zie je achter de winkel van Heutink aan de Rijssensestraat. (…) De afbeelding is van voor de oorlog.”

Met deze mooie foto heeft Rudolf Stam de eerste prijs in de wacht gesleept: een krentenwegge ven een meter lang. Deze is op vrijdag 8 januari geheel coronaproof uitgereikt door Leta Evers en Ria Broeze van de Historische Kring Wederden.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten