PPW gaat verder onder de naam Progressief Wierden


Bert Klaas, Roselien Slagers, Jan Sasbrink en Aalsen Everts van Progressief Wierden. (Foto: Van Gaalen Media)
Bert Klaas, Roselien Slagers, Jan Sasbrink en Aalsen Everts van Progressief Wierden. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

PPW gaat verder onder de naam Progressief Wierden

Platform Progressief Wierden (PPW) heeft een nieuwe naam en gaat vanaf nu verder onder de naam Progressief Wierden. PPW is al jaren een vertrouwd begrip in de Wierdense gemeentepolitiek. “Dat ‘Platform’ was destijds goed gekozen”, vertelt bestuursvoorzitter Aalsen Everts. “Want leden en sympathisanten van landelijke linkse progressieve partijen in de gemeente Wierden vonden hun vertegenwoordiging in de gemeenteraad te zeer versnipperd. Ze vonden elkaar in een nieuwe partij die Wierden zo hard nodig had. Inmiddels is PPW volwassen geworden. De partij is uitgegroeid tot een zelfbewuste en volop Wierdense partij met een eigen progressief geluid.”

WIERDEN – “Maar het is ook een realistisch geluid. We zijn een partij die bewezen heeft verantwoordelijkheid te dragen voor de hele Wierdense gemeenschap, inclusief Enter en de buurtschappen. Een partij die geen beloften doet die wij niet waar kunnen maken. En dan steeds met oog voor de ander.”

Grote meerderheid
Op de digitale algemene ledenvergadering van PPW hebben leden met een grote meerderheid ingestemd met een naamsverandering. “PPW gaat vanaf nu verder onder de naam ‘Progressief Wierden’. We hebben gekozen om dit niet af te korten en ‘platform’ weg te laten om nog duidelijker te maken waar we voor staan. Progressief Wierden blijft een partij met als kernwaarden sociaal en duurzaam, een partij die zich inzet voor goede toegankelijke zorg, voor een goed minimabeleid, voor een vangnet voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Ook het verenigingsleven en de cultuursector kan op onze steun rekenen. We zijn een partij met hart voor klimaat en milieu maar ook met begrip voor ondernemers die vaak het gevoel hebben dat alleen zij de prijs betalen in deze coronatijd. Daarnaast zetten we ons in voor goede en toegankelijke zorg, voor mensen die in armoede leven en voor een goed sociaal vangnet met oog voor mensen. We komen in ieder geval altijd op voor de zwaksten in de samenleving. ”

In gesprek
“Wil je meer weten over de partij, onze standpunten en onze mensen? Neem dan gerust contact op via onze Facebookpagina of de website, die momenteel stap voor stap wordt vernieuwd. We gaan graag (online) in gesprek over wat jij belangrijk vindt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden