'We moeten de grenzen niet opzoeken'


<p>Andr&eacute; Tijhof: &quot;Wij pleiten er voor dat in de gemeente Wierden geld beter benut gaat worden. Niet nieuwe commissies optuigen, maar bestaande organisaties beter hun best laten doen.&quot; (Eigen foto)</p>

André Tijhof: "Wij pleiten er voor dat in de gemeente Wierden geld beter benut gaat worden. Niet nieuwe commissies optuigen, maar bestaande organisaties beter hun best laten doen." (Eigen foto)

(Foto: VVD Wierden-Enter)

'We moeten de grenzen niet opzoeken'

Het was onlangs uitgebreid in het nieuws. De grenzen gaan dicht voor reizigers van en naar. Er is een grens gesteld voor sluiting van winkels. Welke winkel mag wel open en welke winkel niet? En toch zijn er weer van die mensen die de grens opzoeken. Wat als ik als winkelier buiten ga verkopen? Wat als we nu gaan sporten in kleinere groepjes? Wat als…? En zo kan iedereen wel wat bedenken bij het opzoeken van de grens.

door André Tijhof, raadslid VVD Wierden-Enter

WIERDEN - Een jaar geleden was het geen probleem van het grenzen opzoeken. Immers de meeste vakantiebestemmingen waren ver over de grens. Ook in de sport kon je grenzen overschrijden door nieuwe records te vestigen. Grenzen verleggen gebeurt ook moreel. Tot hoever gaat ons fatsoen. Iets dat nu toch wel op de proef wordt gesteld. Uitdaging is misschien wel oorzaak van grenzen overschrijden. Hoe lang houden we alle beperkingen nog vol?

Landsgrenzen
De eerst grens die ik benoemde heeft betrekking op landsgrenzen, die zijn vroeger al vastgesteld. Land, provincie, gemeente uw boerderij of eigen huis alles staat duidelijk vast en is begrenst.

Grenzen zijn vroeger ook al ontstaan door natuurlijke elementen als rivieren en moerassen en bergen. Zo ook de grens tussen Salland en Twente. Niet strak in een lijntje op de kaart, maar wel duidelijk en zorgvuldig omschreven in ons Twents volkslied. Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons ijver en nijvere Twente. En wat zijn we, de inwoners van de gemeente Wierden maar wat trots op ons mooie Reggedal-gebied. Een mooi recreatiegebied voor inwoners van onze gemeente maar ook trekpleister voor toerisme. En dat kunnen we wel gebruiken. Toeristen brengen geld in het laadje zeker voor vakantieparken camping horeca en winkels. De gemeente investeert ook in het toerisme door jaarlijks een flink bedrag af te geven bij regio Twente. Die moet er voor zorgen dat er bloeiend toerisme is en blijft in Twente.

Verlegd en overschreden
En dat hebben ze in Salland ook gezien dat ons Reggedal een mooi gebied is. Misschien moeten er nu bestuurlijke grenzen verlegd en overschreden worden. Rijssen Holten en Hellendoorn zitten mooi daar bovenop de Sallandse Heuvelrug waar een kaalslag plaats vind om nieuwe heide te laten ontstaan. Weg bos. En nu wat moeten ze nu de toerist bieden?

Meeliften
Gemeente Wierden, als jullie nu gaan meebetalen aan een sterk Sallandse Heuvelrug met aandacht voor de Regge dan blijft die PR-machine draaien en mag u meeliften met Sallandse Heuvelrug. Hoezo meebetalen? Wierden is Twente en betaalt aan Regio Twente. Wij, als VVD-fractie, willen in deze kwestie geen grenzen verleggen. Niet op de kaart, niet moreel en ook niet financieel.

Beter benutten
Wij pleiten er voor dat in de gemeente Wierden geld beter benut gaat worden. Niet nieuwe commissies optuigen, maar bestaande organisaties beter hun best laten doen. Regio Twente is begrenst, maar zal gezien zijn prestaties grenzen moeten verleggen. ‘Goat stoa ai vuur Twente bint’ en voor mijn part midden in de Regge.

Beste wensen voor iedereen
VVD Wierden-Enter wenst iedereen ondanks alles een goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2021. “We hopen volgend jaar gewoon weer live in gesprek te kunnen, daar kijken we naar uit.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden