Bibliotheek helpt om digitaal wegwijs worden


<p>De bibliotheek helpt mensen om digitaal wegwijs te worden door middel van workshops en cursussen. (Eigen foto)</p>

De bibliotheek helpt mensen om digitaal wegwijs te worden door middel van workshops en cursussen. (Eigen foto)

(Foto: Bibliotheek Wierden)

Bibliotheek helpt om digitaal wegwijs worden

In de bibliotheek van Wierden kunnen mensen elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur terecht met vragen over de digitale wereld. De basiscursus ‘Klik & Tik’ is speciaal opgezet voor mensen die willen leren omgaan met de computer. Nieuw is het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) waar men op donderdag terecht kunt met vragen over de websites van de overheid.

WIERDEN - “In de oneven weken is er vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur een ‘Digicafé’, waar we elkaar helpen met vragen over smartphones, tablets, laptops en computers,” vertelt Jenny Bergsma, consulent volwassenen/noaberschap. “Daarnaast worden in samenwerking met Seniorweb workshops en cursussen georganiseerd.
Daarvoor zijn we nog wel op zoek naar de wensen. We willen graag weten welke cursussen mensen graag willen volgen. Hierbij valt te denken aan Chromebook, veilig werken met internet, digitaal nalatenschap, Facebook, Whatsapp, Word/Excel voor beginners, Windows 10, werken met je iPad en fotoboek maken in Albelli. We horen het graag.”

“Heeft u andere suggesties? Neem dan contact op via 0546-57 27 84 of j.bergsma@bibliotheekwierden.nl. Men kan ook naar de bibliotheek komen om een briefje te vullen. Dan proberen we een workshop of cursus op maat te organiseren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden