'Alle ingrediënten zijn hier aanwezig'


<p>Corine Hofstra van Visit Wierden-Enter: &quot;Door leuke en inspirerende verhalen willen we mensen triggeren om naar deze gemeente te komen.&quot;&nbsp;</p>

Corine Hofstra van Visit Wierden-Enter: "Door leuke en inspirerende verhalen willen we mensen triggeren om naar deze gemeente te komen." 

(Foto: Lizet Beek Fotografie & Grafisch ontwerp)

'Alle ingrediënten zijn hier aanwezig'

Met een gloednieuwe website wil Visit Wierden-Enter nog beter op de kaart zetten. Marketingmedewerker Corine Hofstra is verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe website. “Mijn taak is het digitaliseren en actualiseren van de bestaande informatie. Voorheen was het een beetje verouderde website. Ik heb de hele website overgezet op een nieuw platform en ben nu druk met het herschrijven van sommige teksten.”

door Jolien van Gaalen

WIERDEN / ENTER - “We willen aansluiten bij de toerist van nu, die veel meer digitaal zoekt naar informatie. Dat willen wij bieden, maar daarnaast willen we mensen ook inspireren. In de toekomst wil ik veel meer verhalen gaan schrijven. En samenwerken met de winkeliersverenigingen zou heel mooi zijn.” Het bestuur van Stichting Gastvrij Wierden-Enter, dat is ontstaan in september, bestaat uit Bert van der Maat van Het Mölke, Jeroen Ziel van De Wijnmakers, Vincent Rustebiel van Kleilutte Enter, Gerri van Gerner van Bungalowpark Hoge Hexel en Amanda Dijkstra van Landal. “Zij zijn samengebracht door kwartiermaker Dagmar Boerrigter. Via hem heb ik deze opdracht gekregen, die ik met veel plezier oppak. Het bestuur was op zoek naar een marketingmedewerker, via hem zijn zij bij mij terechtgekomen. In ieder geval werk ik tot en met december 16 uur per week.”

Informatiepunten
Het plan is om in toekomst toeristische informatiepunten op te zetten. “Dat is het volgende dat we gaan oppakken. We gaan nadenken over welke informatie op welke plekken willen aanbieden. Daarnaast wordt het digitale gastheerschap nog verder uitgediept. Via de website, maar ook door de Facebookpagina actief bij te houden. Zo willen we ons als Visit Wierden-Enter nog duidelijker profileren. Waarom moeten mensen deze gemeente bezoeken, waarom moeten zij voor Wierden kiezen? Door leuke en inspirerende verhalen in combinatie met aansprekende foto’s willen we mensen triggeren om naar Wierden, Enter of één van de buurtschappen te komen. Door corona hebben we dit jaar kunnen zien hoe prachtig vakantie in eigen land is. Mensen staan meer open voor vakantie in Nederland in vergelijking met 2019. Vaak is geen reis meer te groot, terwijl ook in Nederland ook zoveel moois. Het binnenlands toerisme is dit groot geworden, we hopen dat in 2021 op dezelfde voet verder gaat.”

Cadeautje
Corine: “In Wierden en Enter zijn er ongekend veel mooie plekken, prachtige natuur, mooie wandel- en fietsroutes. Daarnaast zijn er veel campings en bungalowparken enzovoort. Dat is fantastisch, alle ingrediënten zijn er. Het is onze taak om dat te verpakken als een cadeautje en aan mensen geven, dat is onze bedoeling. Je bouwt met z’n allen aan een goed merk, geeft informeren, inspireert mensen en neemt hen digitaal mee in wat er allemaal mogelijk is in Wierden, Enter en de buurtschappen.” Inwoners en ondernemers kunnen daaraan ook een bijdrage leveren. “Zij kunnen bijvoorbeeld hun eigen foto’s delen op sociale media met de hashtag ‘VisitWierden_Enter’, dan komt de afbeelding automatisch op de website. En mocht iemand iets leuks horen, of een mooi evenement op touw zetten, dan kunnen zij dit altijd insturen via de site. Want tenslotte we doen dit als gemeente samen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden