'Een uurtje buiten doet al zoveel goeds'


<p>Wendy Venderbosch op Het Lageveld, dat ook onderdeel uitmaakt van de Wierdense route.&nbsp;</p>

Wendy Venderbosch op Het Lageveld, dat ook onderdeel uitmaakt van de Wierdense route. 

(Foto: Van Gaalen Media)

'Een uurtje buiten doet al zoveel goeds'

Wendy Venderbosch gaat vanaf 30 november een tienweekse cursus slowrun geven in Wierden en Enter. “Dit is voor iedereen: het is laagdrempelig en er is geen prestatiedruk. Dit is een uniek concept, waarbij van alles wordt aangeboden. Want het is meer dan alleen lopen. Het is echt een stukje beleving en ontspanning, een een combinatie die mensen aanspreekt. Na een les zijn zij actief bezig geweest, maar ook zen omdat we ook letten op ademhaling en meditatie doen. Van familie, vrienden en collega’s hoor ik dat dit echt bij mij past.”

door Jolien van Gaalen

WIERDEN / ENTER –  “Al langer loop ik met het idee om iets aan te bieden op sportief gebied. Om te beginnen heb ik een moodboard gemaakt met daarop dingen die ik belangrijk vind, zoals beweging, ontspannen, motiveren, voor vrouwen, buiten, beleving en positiviteit. Niet lang daarna kwam ik op Facebook slowrun tegen, dat twee jaar geleden is opgezet door Verona de Waal uit Breda. En toen dacht ik: dat matcht gewoon, dit is wie ik ben en wat ik graag wil doen. Dus heb ik een weekendcursus gevolgd in Breda en dat was hartstikke leuk.” 

“Tijdens elke les ligt de nadruk op een ander thema zoals meditatie, looptechniek, yoga, ademhaling en voeding. En ondertussen loop je. Slowrun is een combinatie van powerwalken en joggen op gevoel en ademhaling. Dit in tegenstelling tot intensief hardlopen waar het vaak om tijd en afstand gaat.”

In verband met corona heeft Wendy even afgewacht met de start van de cursus, maar vanaf maandag 30 november kunnen mensen lessen volgen. “Sporten mag nu weer in kleine groepjes. De lessen staan voorlopig gepland op maandagmiddag in Wierden, woensdagmorgen in Enter en vrijdagmorgenin Wierden, laatstgenoemde zit al vol.”
Mensen kunnen zich aanmelden door een berichtje sturen via de Facebookpagina van Slowrun Wierden of telefonisch via 06- 51 27 54 56. “Zowel in Wierden als Enter heb ik een mooie route uitgezet. In ieder geval ben ik heel enthousiast en en vind deze nieuwe uitdaging uiteraard ook heel spannend.”

Vast loopmoment
Wendy gaat dit doen naast haar huidige baan als secretaresse bij ZGT. “Inmiddels heb ik mijn werktijden gewijzigd, zodat ik meer ’s avonds werk. Het is mijn hoop dat deze cursus een groot succes gaat worden en dat ik in de toekomst meer momenten kan inplannen. Als mensen na die tien weken door willen gaan is een vast loopmoment een goed idee, bijvoorbeeld op de zaterdagmiddag. Dan heb je een stok achter de deur. Tegen die tijd ga ik kijken of daar behoefte aan is.”

Verbinden
Tot nu zijn de reacties positief. “Ik denk dat het in de smaak valt: mensen kunnen lekker naar buiten, werken aan hun weerstand door te sporten. Een uurtje doet al zoveel goeds. Zeker nu mensen veel thuis zitten. Daarnaast is de groepsdynamiek ook heel mooi. Het is belangrijk dat je niet de groepsdruk van bijvoorbeeld een sportschool hebt, maar dat het relaxt is. Iedereen kan meedoen, wat je situatie ook is. Het gaat om lopen, maar ondertussen kunnen deelnemers ook praten en ervaringen uitwisselen. Dus het draait niet alleen om verbinden met jezelf en de natuur, maar ook met andere vrouwen.”

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Slowrun Wierden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden