'Vensterbanken staan vol met plantjes'


<p>Sabine Zweers heeft haar hobby van planten stekken weer opgepakt. "Het mooie is dat je resultaat van je werk hebt. Je ziet planten groeien." (Eigen foto)</p>

Sabine Zweers heeft haar hobby van planten stekken weer opgepakt. "Het mooie is dat je resultaat van je werk hebt. Je ziet planten groeien." (Eigen foto)

(Foto: )

'Vensterbanken staan vol met plantjes'

In deze coronatijd heeft Sabine Zweers haar hobby van plantjes stekken weer opgepakt. “Het mooie hiervan is dat je resultaat van je werk hebt. Zo heb ik van dichtbij kunnen zien dat plantjes die op water stonden wortels hebben gekregen. Deze heb ik vervolgens in een potje met potgrond gezet. Je ziet dus hoe de planten groeien.”

door Jolien van Gaalen

WIERDEN – “Jaren geleden is het allemaal begonnen met een pannenkoekenplantje, die zich snel vermeerdert. Op een gegeven moment had ik alle stekjes weggegeven. Veel mensen wilden wel graag een plantje hebben. Dat heeft een tijdje stilgelegen, maar in deze tijd ben ik werkloos geworden. Daarnaast ben ik moeder van een dochter van 1,5 jaar. Op Instagram zag ik dat veel jonge moeders spullen verkopen, zoals haarknipjes of iets anders dat zij zelf maken. Omdat ik iets anders wilde doen, heb ik hiervoor gekozen om deze hobby weer op te pakken. En volgens mij wordt dit in de buurt nog niet gedaan. Dus ik ben gaan kijken wat ik nog in huis qua plantjes en potjes, want deze wil ik het liefst als setje verkopen.”

Winactie
“Ik heb ervoor gekozen om dit via Instagram te verkopen, voor mij is dat makkelijker. En het voordeel is dat je ziet wie je gaat volgen. Dat gaat redelijk goed. Inmiddels heb ik tien plantjes verkocht, aan mijn kapper, vrienden en kennissen. Onlangs heb ik een winactie opgezet om het bereik te vergroten.”

Meer
Sabine stekt naast pannenkoekenplanten ook monstera-planten en bananenplanten, maar van laatstgenoemde moet ik eerst meer stekjes hebben.” Gemiddeld is zij een uur per week kwijt aan deze hobby. “Dan ben ik bezig met overpoten, water verwisselen en soms het bezorgen van plantjes. Dat mag zeker meer worden, ook nu ik weer werk heb. Met de uitbreiding van het aantal planten ben ik al begonnen, maar dit is niet de beste tijd van het jaar. Inmiddels staan de vensterbanken al aardig vol met plantjes, er is bijna geen plek meer. Mensen die een stekje kopen krijgen een papier met verzorgingstips mee. De reacties zijn positief en mensen vinden het origineel.”

“Sinds kort werk ik samen met Myrthe te Morsche, zij kan heel goed schilderen en maakt geboortebordjes met porseleinstift. Ze heeft twee bloempotjes geschilderd en deze worden samen met stekjes van de pannenkoekenplant verkocht. We gaan even kijken hoe dit loopt. In de toekomst hopen we deze samenwerking nog verder uit te bouwen. De potjes zijn nu seizoensgebonden, gericht op de herfst. Misschien komen er wel bloempotjes met winter-, lente- en zomertaferelen. Daarnaast kunnen mensen aangeven wat zij graag op de bloempotjes willen hebben, dat kan van alles zijn.” De stekjes, al dan niet met pot, kunnen besteld worden via het Instagramaccount Sabine_stekt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden