'Ik hou erg van dat laagdrempelige'


<p>Jenny Bergsma: &ldquo;Ik vind het fijn om samen met anderen iets op te zetten.&rdquo;</p>

Jenny Bergsma: “Ik vind het fijn om samen met anderen iets op te zetten.”

(Foto: Topic/Bibliotheek Wierden)

'Ik hou erg van dat laagdrempelige'

“Tegenover ons huis in Neede stond de bibliotheek. Als kind kwam ik er graag en dat is altijd zo gebleven,” vertelt Jenny Bergsma. Nu werkt ze bij de bibliotheken van Wierden en Enter.

door Topic Creatieve Communicatie

WIERDEN / ENTER - “Voor mij is de bibliotheek nog steeds een plek waar ik me thuis voel. Ik vind het heerlijk om langs de boeken te struinen en met een kop thee in de hand door boeken en magazines te bladeren, te kijken en te lezen.”

Officieel is Jenny consulent volwassenen/noaberschap. Wat betekent dat? “Dat ik programma’s ontwikkel en activiteiten organiseer voor en met volwassenen en ouderen vanuit het idee dat we allemaal ‘een leven lang leren’. Ik ben net begonnen aan deze baan en ik ga kijken welke wensen er in Wierden en Enter op dat gebied leven. Niet iedereen kan bijvoorbeeld goed overweg met de computer, er kunnen ook mensen zijn die graag wat aan hun taalkennis willen doen of iets willen leren over sociale vaardigheden of hoe je gezond leeft.”

“Ik heb vroeger sociaal cultureel werk in Enschede gedaan. Dan ging ik bijvoorbeeld met een bakfiets met hete koffie de buurt in, belde gewoon bij mensen aan en maakte op straat kennis bij een bakje koffie. Dan leer je elkaar kennen en kom je erachter wat mensen belangrijk vinden. Ik vind het fijn om op die manier in de samenleving te staan, verbinding tussen mensen te zoeken en samen iets opzetten.”

Iedere dinsdag en vrijdag is Jenny in de bibliotheek van Wierden. “Ik zou het fantastisch vinden als mensen gewoon langskomen om kennis te maken en te praten over wat ze graag zouden willen doen. Stel dat iemand een interessante hobby heeft en daar graag wat over wil vertellen, nou dan organiseren we samen een workshop.

Heb je een goed idee voor een workshop of een gespreksavond? Of heb je een bijzondere hobby waarover best wat wil vertellen? Kom vrijdags eens langs in de bieb. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 0546 - 57 27 84 of j.bergsma@bibliotheekwierden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden