'Bloemen kopen moet een feestje zijn'


Sandra Evers en Jos Kuipers voor hun nieuwe bloemenwinkel in de Dorpsstraat. (Eigen foto)
Sandra Evers en Jos Kuipers voor hun nieuwe bloemenwinkel in de Dorpsstraat. (Eigen foto)

'Bloemen kopen moet een feestje zijn'

Enter is een nieuwe bloemenwinkel rijker. Bloemen bij Sandra aan de Dorpsstraat 87 opent op donderdag 12 november de deuren. “Een mooie plek middenin het centrum aan een doorgaande weg”, vertelt mede-eigenaar Jos Kuipers, die samen met zijn moeder Sandra Evers de winkel runt. “We hebben al winkels in Delden en Oldenzaal, daar krijgen we veel klanten uit ons eigen dorp Enter, velen vroegen er ook naar. Daarom hebben we deze stap gezet. Het is ontzettend spannend om in deze coronatijd een nieuwe winkel te openen, maar dit is onze passie. En bloemen blijven ook nu in trek.”

door Jolien van Gaalen

ENTER – “Bloemen en planten zijn geschikt voor elke gelegenheid, juist nu: voor een verjaardag die nu niet gevierd kan worden maar ook om iemand een hart onder de riem te steken. We bezorgen in heel Overijssel. Mensen kunnen in de winkel of via de website iets bestellen, dan wordt het de volgende dag bezorgd.”

Fris en modern
Sandra en Jos hebben eerst de winkel flink onder handen genomen. “Er is een gloednieuw interieur. Daarbij vonden we belangrijk dat het een frisse en moderne uitstraling heeft, passend bij deze tijd. Het zal denk ik iedereen aanspreken: van jong tot oud. Daarnaast is er mooie gevelverlichting, dus ook in het donker is het goed zichtbaar. We hebben er 2,5 tot 3 maanden aan gewerkt en het resultaat is prachtig.”

Van A tot Z
“Drie keer per week gaan we naar de veiling in Aalsmeer voor verse bloemen en planten. Dat is het verschil tussen ons en andere bloemisten. Wij verzorgen alles van A tot Z: we kopen zelf in, we maken zelf boeketten en bloemstukken en verkopen het zelf. Er is een grote productiehal waar onze medewerkers aan de slag gaan, dus dat gebeurt niet in de winkel. Van daaruit kan het snel naar de vestigingen. “Mijn moeder Sandra is het creatieve brein. Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop, dus ik ga drie dagen per week om 3.30 uur van huis om bloemen te kopen. Deze worden ’s middags verwerkt en staan de volgende dag in de winkel.”

Uniek
Mensen kunnen hier voor elk gewenst bedrag iets vinden. “Het gaat van een klein bloemencadeautje van 5 euro tot bijvoorbeeld 80 rozen voor iemand die 80 jaar is geworden. Eigenlijk is alles mogelijk. Natuurlijk kunnen wij in overleg een bloemstuk maken. Bij rouwwerk gaan we voor persoonlijk en maken het helemaal volgens wens. Stel dat iemand heel gek was op vissen, dan verwerken wij een vishengel in het bloemstuk. Dat maakt het uniek en kan mensen helpen bij een mooi en passend afscheid van hun dierbare.”

Eigen verhaal
“Het leuke aan dit werk en het belangrijkste is dat we mensen tevreden de winkel zien verlaten. Daarnaast is het contact met mensen geweldig: iedereen komt met een eigen verhaal naar de bloemist, dat is heel wisselend. Voor elke gelegenheid hebben wij wel wat. Het moet een feestje zijn om bij ons een bloemetje te kopen. We geven onze klanten altijd eerlijk advies. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding heel goed, daar staan wij om bekend.” Naast bloemen kunnen mensen er ook terecht voor onder meer vazen, waxinelichthouders en windlichten.

Online abonnement
“We hopen dat we Enter gaan opvrolijken met onze bloemenwinkel. In onze vestigingen in Oldenzaal en Delden kregen we vaak de vraag waarom er geen vestiging in Enter was. Nu kunnen onze mede-Enternaren even snel een bloemetje halen van Bloemen bij Sandra, dat straks gewoon in de buurt zit. In de toekomst willen we ook een online abonnement aanbieden, waarbij mensen wekelijks of om de week een heel mooi boeket kunnen laten bezorgen voor een leuk tarief. Dat zit nog in het vat, in februari 2021 willen we daarmee beginnen.”

Opening
De winkel Bloemen bij Sandra opent de deuren op donderdag 12 november om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

www.bloemenbijsandra.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden