'Overweldigd door succes van winkel'


<p>Velen wisten de weg te vinden naar de mooi aangeklede popup-store met allerlei producten van Wierdense bodem. (Foto: Van Gaalen Media)</p>

Velen wisten de weg te vinden naar de mooi aangeklede popup-store met allerlei producten van Wierdense bodem. (Foto: Van Gaalen Media)

'Overweldigd door succes van winkel'

“We zijn echt overweldigd door het succes van de Sunte Mart’n Weekend Winkel”, vertelt Rob Kortenhorst van Stichting Sunte Mart’n. “Het eerste weekend was het knetterdruk, daarna was het wat rustiger. Afgelopen week heeft het in de krant gestaan en was het weer wat drukker. Op de laatste dag, 2 november, kwamen er meteen klanten nadat ik de deuren had geopend.”

door Jolien van Gaalen

WIERDEN – “Mensen zijn enthousiast en zijn blij dat er nog iets was met Sunte Mart’n. Daarnaast hebben we de gunfactor en mensen gunnen zichzelf ook Sunte Mart’n. We krijgen alleen maar positieve reacties, ook van winkeliers die producten hebben geleverd.” De producten vielen in de smaak bij de bezoekers. “Van slagers hebben we droge worst, rookworst en balkenbrij gekregen, laatstgenoemde was helemaal uitverkocht. En onze eigen jam was ook populair. Maar ook kwamen mensen voor het brood van bakker Vos, voor de loten en producten van dagbesteding zorgboerderij De Piet van Carintreggeland. En kinderen komen voor het Oud-Hollands snoep.”

Over of dit voor herhaling vatbaar is gaat het bestuur van de stichting het nog hebben. “Op het moment dat duidelijk was dat de markt niet doorging, zijn we met elkaar gaan brainstormen over wat wel kon. Daarbij werd spontaan het idee van pop-upstore geopperd. De een is nog enthousiaster dan de ander en dan gaat het balletje rollen. We hebben medewerking gekregen van iedereen. Zo hadden we magazijnstellingen nodig en met een telefoontje naar 123 Magazijninrichting was dat geregeld. Het is zo leuk dat mensen graag mee willen werken, daardoor hadden we van alles in de winkel: van eieren tot aardappels en koffielikeur, allemaal van Wierdense bodem. We hadden niet gedacht dat het zo’n succes zou worden. Maar het was veel meer werk dan voorzien, dus daarom gaan we hier nog over praten. En als de markt volgend jaar wel gewoon kan doorgaan, moet je dit dan wel doen? We zijn erg blij met succes van de winkel. Dit was niet mogelijk geweest zonder hulp. We willen alle betrokkenen nog bedanken, dat gaan we zeker doen.”

Vrijwilligers
Het vinden van vrijwilligers voor het bemensen van de winkel was geen probleem. “Vanuit de stichting zijn we met zijn zessen en dat is aangevuld tot circa vijftien. Het was makkelijk om hulp te krijgen. Zelfs mensen die alleen een bezoekje brachten aan de winkel boden hun hulp aan. En het is geweldig om in de winkel staan. Je krijgt hartstikke leuke en enthousiaste reacties, iedereen reageert heel positief.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden