<p>Herenkapper Dennis Hendrikx Wierden openingsdag 24 oktober 2020</p>

Herenkapper Dennis Hendrikx Wierden openingsdag 24 oktober 2020

(Foto: Dennis Hendrikx)

'Het contact met mensen is geweldig'

Herenkapper Dennis aan het Stationsplein 2 heeft op 24 oktober de deuren geopend. Eigenaar Dennis Hendrikx kijkt er met een goed gevoel terug. “De opening trok de nodige aandacht. Veel mensen keken van buiten naar binnen en mensen hebben ook binnen een kijkje genomen. Het was rustig, want ik moet nog een klantenbestand opbouwen en tijdens de voorbereidingen zijn er ook al mensen geweest. Voor de komende tijd heb ik veel knipafspraken gemaakt, hopelijk mogen we open blijven. De reacties op de openingsdag waren in ieder geval positief. Dan ga je met een goed gevoel naar huis.”

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

WIERDEN - “Het is wel lastig om in deze coronatijd met een eigen zaak te beginnen. Ik heb de openingsdag al meerdere keren naar achteren geschoven, maar heb uiteindelijk toch de knop doorgehakt. Je weet niet hoe het gaat lopen, nu aantal besmettingen weer oploopt. Het zou kunnen dat kapperszaken ook weer dicht moeten. Mocht dat het geval zijn, dan heb ik in ieder geval nog even gewerkt.

En natuurlijk hebben we ook hier de nodige maatregelen genomen, er staat hier een tafel met desinfectiemiddel en mondkapjes. Het liefst heb ik dat mensen een afspraak maken. Dat kan via 06-47 37 24 32 door te bellen of via Whatsapp een bericht te sturen.”

Stap gezet
Inmiddels is Dennis al zeven jaar actief in het kappersvak. “Eerder heb ik in Hedel, vlakbij Den Bosch, een eigen zaak gehad. In Wierden ben ik dus wel nieuw. Het pand stond al heel lang leeg. Voor mij is dit een ideale locatie. Aan de linkerkant is de Stationsstraat eenrichtingsverkeer, dus mensen komen vaak langs mijn kapperszaak. Het pand heeft een behoorlijke tijd leeggestaan, als kantoorruimte werd het niet verkocht. Daarom is er een winkelbestemming aan gegeven. Daar wilde ik graag naartoe met mijn herenkapperszaak.
Nadat ik de gemeente had gebeld met de vraag of het ook voor verzorgende beroepen was, en dat bleek het geval, heb ik de stap gezet. De ruimte is nu opgedeeld in twee delen, aan de andere zit InventIT.”

Aan de slag
Al voor de opening zijn de eerste klanten geknipt. “De afgelopen tijd ben ik natuurlijk in de zaak aan de slag gegaan om alles voor te bereiden. Bewoners van complex De Schakel liepen langs en soms naar binnen om te vragen of ik hen kon een knipbeurt kon geven. Dus ik ben eigenlijk al aan de slag gegaan voordat de zaak officieel open was. Ook kwamen mensen al een kijkje nemen.”

Leren
Dennis is op zijn 14e begonnen. “Heel vroeg dus, want school vond ik niet veel aan. Op een gegeven moment gaven mijn vader en mijn mentor mij het advies om stage te gaan lopen. Zo kwam ik uiteindelijk bij een kapper terecht. Daar kreeg ik na een tijdje een tondeuse in de hand gedrukt en mocht ik onder begeleiding zelf aan de slag. Dat was voor mij toen helemaal nieuw, ik had nog nooit een tondeuse vastgehad. Maar op deze manier leer je het wel het beste.”

Mooi vak
“Dit is een heel mooi vak, het contact met mensen is ook geweldig. De ene helft is knippen, de andere helft praten met klanten. En dat maakt het afwisselend. Heren kunnen hier terecht voor knippen, scheren, epileren en harsen, dat doe ik ook allemaal in mijn eenmanszaak.
Misschien dat het aanbod in de toekomst nog breder wordt, maar voor nu ga ik eerst kijken hoe het gaat. De openingsdag was zeker een heel mooi begin.”

Openingstijden
De openingstijden van herenkapper Dennis zijn ruim. Op maandag kan men er terecht van 12.00 tot 18.00 uur.
Dinsdag, woensdag en donderdag zijn de deuren open van 8.30 tot 19.00 uur. En de kapperszaak is op vrijdag open van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van herenkapper Dennis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden