<p>Op moment van schrijven heeft de Facebookgroep &#39;Hart voor de Horeca&#39; al bijna 1.100 leden. (Foto: Yvon van Dijk Media)&nbsp;</p>

Op moment van schrijven heeft de Facebookgroep 'Hart voor de Horeca' al bijna 1.100 leden. (Foto: Yvon van Dijk Media) 

(Foto: Yvon van Dijk Media)

Wierdenaren hebben hart voor horeca

“Wierden laat zien dat ze heel saamhorig zijn”, vertelt Yvonne van Dijk, die op woensdag 14 oktober de Facebookgroep Hart voor de Horeca heeft opgezet. “Het gaat nu al richting 1000 leden. Daarnaast staan er 500 in de wacht die door andere leden zijn uitgenodigd om lid te worden. Zij steunen de groep daarmee en dat vind ik een heel mooi iets.”

door Jolien van Gaalen

WIERDEN – Daarnaast heeft Yvonne destijds de Facebookpagina ‘Winkelen en Wonen in Wierden’ opgericht. “Het kost veel tijd en dit doe ik in mijn vrije tijd erbij. Inmiddels woon ik al 33 jaar in Wierden en heb mijn hart verpand aan dit dorp. Toch blijf ik hiermee doorgaan, want samen met de Facebookgroep ‘Leven in en rondom Wierden’ is het een mooi instrument met hoge betrokkenheid. Elke 28 dagen bekijk ik de statistieken en deze betrokkenheid, dus likes, reacties, deelacties, ligt minimaal op 50.000. En daarom en vanwege het nieuws dat de horeca opnieuw de deuren moest sluiten ben ik in een opwelling in mijn hoofd alle horeca afgegaan, vervolgens heb ik de avatars van hun Facebookpagina afgehaald en in een afbeelding gezet met de tekst ‘Laten we horeca een hart onder de riem steken.’ Op dat bericht kwamen 400 likes en meer dan 200 reacties binnen. Als je zo’n platform met hoge betrokkenheid hebt kun je misschien iets betekenen voor de horeca. Maar de groep ‘Leven in en rondom Wierden’ die ik ook in beheer heb met ruim 4000 leden is daar niet geschikt voor. Daarvoor geldt de regel dat er geen reclame gemaakt mag worden. Deze groep moet leuk blijven en niet helemaal volgestouwd worden met reclame. De groep Leven in en rondom Wierden doet het erg goed omdat Facebook de regels aangepast heeft in verband met meer betekenisvolle interactie. Daarom heb ik ervoor gekozen om een nieuwe Facebookgroep te maken: Hart voor de Horeca. Via’ Winkelen en Wonen in Wierden’ heb ik al meerdere keren aandacht gevraagd hiervoor. Ik wil het inzetten om goed mee te doen.”

Overstijgen
“Ik heb er bewust voor gekozen om geen Wierden achter de naam te zetten. Het mag de gemeente dus overstijgen, de toeristische sector zou er ook van kunnen profiteren. Als mensen uit bijvoorbeeld Brabant lid worden en zien hoeveel horeca en recreatie er is dat zou dat één van de redenen kunnen zijn om hier te komen, is dat alleen maar mooi.”

Op één plek
“Horecaondernemers krijgen carte blanche om in de groep te posten. En zij weten de groep al goed te vinden. Daarnaast is het de bedoeling dat gasten ook foto’s van de maaltijden gaan posten, zodat mensen weten wat er allemaal verkrijgbaar is. Zij zijn dan sneller geneigd om ook te bestellen. Deze foto’s moet ik eerst goedkeuren. Het is handig dat alle info op één plek staat. Als je iets wil afhalen dan hoef je niet alle Facebookpagina’s van de horeca af, maar op ‘Hart voor de Horeca’ staat alles bij elkaar. Ik denk dat dit gaat werken, dat het krachtig genoeg is om een gevoel van saamhorigheid te creëren en steun voor de horeca te zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden