<p>Sanne en Henk Nieuwenhuis in de nieuwe winkel. (Foto: Peter Koehorst)</p>

Sanne en Henk Nieuwenhuis in de nieuwe winkel. (Foto: Peter Koehorst)

(Foto: Peter Koehorst)

'Woonzone komt beter uit de verf'

Nieuw-en-huis meer dan een makelaar heeft een mooi nieuw onderkomen gevonden aan de Marktstraat 11. “Op deze locatie komt onze Woonzone beter uit de verf”, vertelt Sanne Nieuwenhuis. “Dit maakt dit voor ons de beste plek. Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Industrieweg was prima, maar was niet vrij toegankelijk. Dit is een laagdrempelige locatie waar men gewoon naar binnen kan lopen.”

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

WIERDEN - Nieuw-en-huis meer dan een makelaar is opgericht op 1 april 2000. “Mijn vader Henk is destijds op zijn zolderkamer begonnen met studeren, heeft diploma’s gehaald en is beëdigd als registermakelaar en taxateur. Inmiddels zijn wij meer dan een makelaar, naast verkopen en taxeren kunnen mensen hier ook terecht voor interieuradvies en woonartikelen. Door ons werk komen wij in heel veel woningen en zien dingen die bijvoorbeeld op zolder staan te verstoffen of weggegooid worden. Dat is zonde, dus dan gaan wij het overkopen en verkopen in onze winkel. Soms is dat vintage of retro, maar ook mooie woonspullen anno nu zijn in onze Woonzone te koop. Wij proberen altijd trendy woonartikelen op te sporen.”

“Bij de inrichting van ons nieuwe pand vinden we het belangrijk dat ons concept blijft staan en dat onze dienstverlening naar voren komt. We verkopen huizen, dus daarom is er een fotowand met afbeeldingen van huizen die te koop staan. In de etalage liggen oude koffers met daarin foto’s zodat mensen al van buiten kunnen binnenkijken in een huis. Bij de omgang met klanten vinden wij onder meer transparantie en openheid belangrijk. Daar haakt onze etalage ook op in.”

Verrassend
“Mensen vinden de ruimte enorm verrassend en leuk. We hebben al van meerdere bezoekers gehoord dat ze nog niet wisten dat wij dit deden. Mensen moeten ons nog leren vinden, dat is logisch. Maar de eerste reacties zijn positief, er zijn best veel spulletjes verkocht.”

Lust voor het oog
Het interieuradvies maakt al ruim tien jaar onderdeel uit van het bedrijf. “Met verkoopstyling zijn we al langer bezig, dat speelt een grote rol bij de verkoop van het huis. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat de woning voor een betere prijs verkoopt. Als mensen hun huis bij ons te koop zetten krijgen zij gratis verkoopstyling. Daarnaast geven wij tips en tricks wat de betreft de beste geur en temperatuur in het huis. We kijken naar zichtlijnen zodat de ruimte zo optimaal mogelijk wordt benut. Daar helpen we bij, geven advies en ondersteuning. Het is ons doel om de huizen te presenteren als een lust voor het oog. Bij bezichtigingen denken we mee, proberen opties en mogelijkheden te laten zien, dat maakt ons uniek. Daar nemen we graag meer dan genoeg tijd voor. We gaan echt voor het totaalplaatje, voor de hele beleving. Dat maakt ons vak mooi en het is heel leuk om dat te delen met mensen.”

Leuke actie
Om de verhuizing te vieren is er een leuke actie voor kinderen met een kleurplaat, die tot en met 29 oktober ingeleverd kan worden. “De kleurplaat is af te halen in de winkel en vervolgens kunnen zij thuis lekker knutselen. Ondertussen zijn wij altijd bezig met nieuwe plannen en ideëen. Via onze social media blijf je hier continu van op de hoogte.” Deze kanalen zet Nieuw-en-huis ook helemaal op haar eigen creatieve en open wijze in voor de verkoop van huizen en haar andere dienstverlening. “We hopen op deze nieuwe fysieke winkellocatie nog meer mensen te helpen aan een heel fijne woning, dat blijft als een paal boven water staan. Daarbij maakt het dan niet uit of het om het interieur of stenen huis gaat.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Nieuw-en-huis meer dan een makelaar op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden