Foto: Van Gaalen Media

Stille kracht Gerrit Jannink in het zonnetje gezet

Gerrit Jannink heeft dinsdag 22 september de vrijwilligersspeld gekregen voor zijn vrijwilligerswerk in de gemeente Wierden. Voor dit heuglijke feit was burgemeester Doret Tigchelaar naar Kulturhus Hoge Hexel gekomen. In verband met corona is de vrijwilligersspeld opgespeld door zijn vrouw Mirjam. Dat was een grote verrassing voor Gerrit. “Ik ben een beetje overdonderd, want ik kwam hier om taart uit te delen in verband met het 100-jarig bestaan van ons bouwbedrijf.”

HOGE HEXEL - Vanaf 1994 is Gerrit Jannink penningmeester van de Goudsclub in Hoge Hexel, een club voor senioren. Tot 2010 genaamd: Bejaardencommissie en circa 10 jaar geleden overgegaan in de Goudsclub. Gerrit is actief betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Voorbeelden zijn de jaarlijkse busreis en de activiteiten rondom Pasen en Kerst. Ook nu de activiteiten zijn uitgebreid zorgt Gerrit er altijd voor de dat financiën goed worden afgerond. Ze noemen hem weleens de stille kracht achter de coulissen. Al met al is hij 26 jaar actief betrokken bij de ouderen in Hoge Hexel en is er tussendoor ook nog ruimte voor een gesprekje/bezoekje bij één van de ouderen. “Je bent rustig, integer, betrouwbaar en hebt als mediator opgetreden als er iets was”, aldus burgemeester Doret Tigchelaar in haar toespraak.

Voetbalmens
Daarnaast is Gerrit bestuurslid geweest bij SV Omhoog. Alfons Woolderink die samen met hem in het bestuur heeft gezeten, nam ook nog even het woord. “Hij is een voetbalmens en heeft veel met de jeugd. Het was de taak van Gerrit om het jeugd- en seniorenbeleid vorm te geven. Zo hebben wij het kledinggeld ingevoerd omdat de jeugd soms slordig omging met het voetbaltenue. Daar was wel wat verzet tegen, maar het is wel doorgevoerd. En inmiddels is de hele kantine rookvrij. Op zijn kenmerkende rustige manier heeft hij invloed gehad op de jeugd en het helpt dan natuurlijk wel dat hij veel weet van voetbal. Familie Jannink is een voetbalfamilie, dus Gerrit is nog diverse keren aan het veld te vinden. Hij is een echte verenigingsman die zijn steentje heeft bijgedragen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden