<p>Klaas van Erkelens: "Met het bouwen van een landschap voor de treinmodelbaan ben je zo vijf of zes weken bezig." (Foto: Van Gaalen Media)</p>

Klaas van Erkelens: "Met het bouwen van een landschap voor de treinmodelbaan ben je zo vijf of zes weken bezig." (Foto: Van Gaalen Media)

(Foto: Van Gaalen Media)

'Van de techniek sta ik echt versteld'

Klaas van Erkelens (75) schreef als 13-jarige al over treinen in de schoolkrant van de Enschedese Ambachtsschool aan de Boddenkampsingel en is inmiddels fervent treinliefhebber. “Het is begonnen met een trein van de Hema en nu heb ik modeltreinen met digitale systemen. De techniek schrijdt voort, daar sta ik echt versteld van. In de allereerste trein zat een hele simpele motor. Nu is de ontwikkeling zo ver dat de motoren steeds verfijnder worden. Het is gegaan van treinen zonder lichten naar exemplaren met meerdere lampen. Met digitale signalen kun je de meerdere treinen op één stukje lijn laten rijden. Dat geeft een flow aan deze hobby.”

WIERDEN – “Op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in alles wat met transport te maken had, zoals treinen en boten. In Enschede, waar ik ben opgegroeid, lag ik altijd bij het haven of kanaal om naar boten te kijken. Ook ben ik in mijn jeugd het cruiseschip de Statendam van de Holland-Amerikalijn mogen bekijken, nadat ik een brief had geschreven. Toen was ik 14 of 15 jaar. En in Enschede ging ik op die leeftijd alle reisbureaus langs voor brochures met luchtvaart, scheepvaart en treinreizen. Op een gegeven moment wisten medewerkers wie ik was, zagen mij op mijn fiets aankomen en legden de brochures klaar. Van het Canadese Railway heb ik nog een hele mooie folder.”

Wisselstoring
Nu is Klaas met zoon en kleinzoon regelmatig bij zijn treinmodelbaan te vinden. “Een groot deel van de wissels kan met de hand bediend worden, dus wij kunnen dit prima met zijn drieën doen. Het loopt nooit perfect, dat maakt het spannend en echt. Dan zegt mijn kleinzoon: ‘Opa, ik heb een wisselstoring’, dan ga ik onder de tafel kijken wat er aan de hand is. Soms rijden er wel zes treinen, dus besturen we er ieders twee. Dan moet je echt de aandacht erbij houden en dat maakt spannend. En natuurlijk is het ook heel leuk om dit met mijn zoon en kleinzoon te doen. Door het systeem waarmee de treinen rijden ontstaat er een soort dienstregeling zonder tijd. Met het sturen van wissels kan je variaties aanbrengen, zoals de trein die op een bepaald moment afbuigt. Sommige maken geluid, uit de stoomtrein komt rook, er zijn treinen met bijvoorbeeld de stem van de machinist of een fluitsignaal voor vertrek. En als je remt hoor je echt die geluiden. Dat maakt het realistisch.” Klaas besteedt ongeveer een uur per week aan de treinmodelbaan. “Dat heeft ook te maken met mijn andere hobby, beleggen, waar ik vier uur per dag mee bezig ben.”

Zwitserse banen

Het landschap rondom de treinmodelbaan heeft Klaas helemaal zelf gebouwd. “Ik ben gespecialiseerd in Zwitserse banen. Daar rijden de treinen links en dat is dus ook op mijn treinmodelbaan zo. Ooit ben ik met de trein vanuit San Bernadino naar Luzern gegaan, een stukje van die route heb ik nagebouwd. Met een landschap maken ben je heel lang bezig, dat duurt zo vijf of zes weken. Om inspiratie op te doen ga ik ook bij andere modeltreinliefhebbers kijken. Zo zag ik ooit graan op een veld staan en geploegd land bij een modelbaan, dat vond ik heel mooi. Dan vraag ik hoe zij dat gedaan hebben en kan ik later zelf aan de slag. Het is te vergelijken met een kunstenaar die een schilderij maakt. Voor landschappen maken moet je geïnspireerd zijn, anders wordt het niks.”

Hobby’s in het zonnetje
In deze nieuwe rubriek zet de redactie van De Driehoek mensen met een leuke hobby in het zonnetje. Heb jij een passie voor bijvoorbeeld handwerken, sieraden maken, kalligrafie, scrapbooken, koken, dansen, skeeleren, vissen, of freerunning? Meld je dan aan! Mensen die zich willen aanmelden kunnen een mail sturen naar dedriehoek@dpgmedia.nl. Dan wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen voor een (telefonisch) interview en foto. Ook als je eerst meer informatie wil kan je een mail sturen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden