Ds. Lisette van Buuren bij de kerkdienst op Het Lageveld. (Foto: Van Gaalen Media)
Ds. Lisette van Buuren bij de kerkdienst op Het Lageveld. (Foto: Van Gaalen Media)

'Benieuwd wat verder op mijn pad komt'

“Mijn weg in Wierden ben ik nog aan het zoeken”, vertelt nieuwe predikante Lisette van Buuren van de Gereformeerde Kerk in Wierden. “Momenteel zit ik middenin de verhuizing, deze week hoop ik mijn woning in Wierden te betrekken. Dan kan je pas écht aan de slag, nu is het nog heen en weer reizen tussen Rheden en Wierden. Het eerste jaar draait voornamelijk om me heen kijken, kennismaken met mensen en erachter komen wat ik kan aanvullen. Daarnaast wil ik graag weten wat de mensen hier mij kunnen leren en wat ik hen kan leren. Natuurlijk wil ik ook kennismaken met omgeving en dorp als geheel, dus niet alleen met de kerk.”

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

WIERDEN – “Nadat ik advertentie zag staan heb ik gesolliciteerd op de functie, want het sprak mij aan. Ik hoop dat ik van betekenis zijn van de kerkelijke gemeente, dat je elkaar kunt aanvullen. Bij het gesprek herkende ik veel bij Wierden en zij bij mij. Dus er was een goede klik van beide kanten. Daarop heeft de beroepscommissie mij voorgesteld aan de kerkenraad en ben ik in februari voorgegaan in een dienst. Daarna volgde een kennismaking met de kerkelijke gemeente.”

Spannend
De datum voor intrede en bevestiging was op 24 mei. “Mijn vader heeft mij bevestigd. Vanwege de coronamaatregelen vond dit plaats in kleine kring. Daarom is dit zondag 13 september nog een keer overgedaan bij de kerkdienst op Het Lageveld. Nu konden er meer mensen bij zijn. En het was geweldig, we hadden echt mazzel met het mooie weer. Dit is toch wel een gelegenheid waar je een feestje van moet maken. Het was heel mooi, wel een beetje spannend van tevoren. Je laat het ook een beetje over je heen komen.”

“Voor mij was het wel een verrassing wat het koor ging zingen, hoe de kinderen gingen reageren en wat er na de dienst zou gebeuren. De kerkdienst had ik natuurlijk zelf in de hand, wat er daarna gebeurde niet. Maar het was leuk en grappig om een rondje te fietsen langs de aanwezigen, dat zijn dingen die bij zo’n dienst in de buitenlucht heel goed kunnen. Ik had familie en vrienden uitgenodigd, helaas kon niet iedereen komen vanwege afstand of leeftijd, maar het was het goed zo. Met veel plezier kijk ik op de kerkdienst terug.”

Mensen ontmoeten
Als de gemeente Wierden haar woonplaats is geworden wacht eerst een verdere kennismaking met het dorp en inwoners. “Eerst wil ik me nog beter inwerken, daar heb je toch wel een paar maanden voor nodig. Daarbij is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten, als de omstandigheden dat toestaan. Zo ga ik voornamelijk voor het pastoraat de wijken in en zal ik een aantal keer in de maand erediensten leiden. Daarnaast ben ik benieuwd wat verder op mijn pad komt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden