<p>Mirjam en Gerrit Jannink, loco-burgemeester Coes, Frank en Anja Jannink met het predicaat. (Foto: Van Gaalen Media)</p>

Mirjam en Gerrit Jannink, loco-burgemeester Coes, Frank en Anja Jannink met het predicaat. (Foto: Van Gaalen Media)

Dubbel feest voor bouwbedrijf Jannink

Bouwbedrijf Jannink uit Hoge Hexel heeft tijdens de viering van het 100-jarig bestaan op vrijdag 4 september het predicaat Koninklijke Hofleverancier gekregen. Een bijzondere gebeurtenis, want de onderneming is daarmee het eerste en enige bedrijf in de gemeente Wierden.

ALMELO / HOGE HEXEL - Loco-burgemeester Coes mocht dit uitreiken aan eigenaren Frank en Gerrit Jannink. “Op de plek waar Bernardus 100 jaar geleden begon staat nu een modern bedrijf. Het is bijzonder dat hij in 1920 begon in een schuur tussen de varkens met het verwezenlijken van zijn droom. Nu is het een modern bedrijf dat met verve gerund wordt door inmiddels de derde generatie. Al deze generaties hebben ontzettend hun best gedaan en de mijlpaal van 100 jaar gehaald. Twents noaberschap is al sinds de start een kenmerk van dit bouwbedrijf. Als het nodig is, help je elkaar. Zo kwam het dat jullie grootvader lijkkisten maakte voor iedereen, ongeacht geloof. Deze belangrijke kernwaarde word gewaardeerd door klanten, maar ook door medewerkers. Velen werken er jaren en er zijn al diverse jubilea gevierd. Jannink is een bedrijf met een belangrijke functie in de regio, een bedrijf dat met de tijd meegaat zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Daarom hebben zij het predicaat Koninklijke Hofleverancier dik verdiend, omdat bouwbedrijf Jannink een belangrijke plaats inneemt in Wierden en de bouwwereld.”

“Aan het verkrijgen van dit predicaat is twee jaar voorafgegaan”, aldus Frank Jannink in een toespraak. Maandag 31 augustus kregen we te horen dat het predicaat is toegekend. Onze echtgenotes Mirjam en Anja wilden dit als verrassing voor ons regelen en hebben contact opgenomen met toenmalige burgemeester Henk Robben. Hij gaf aan dat dit een kwestie van lange adem zou worden. Geheimhouding bleek niet te lukken, omdat er veel bewijsstukken voor nodig waren. We zijn Mirjam en Anja dankbaar voor hun onvoorwaardelijke steun. We zullen met trots de rol van een bedrijf met predicaat Koninklijke Hofleverancier vervullen en onze naam waarmaken.”

Speciaal jubileumboek met bijzondere verhalen
Met een hamer, nijptang, beitels, schaven en een spade begon Bernardus Jannink in een klein boerenschuurtje zijn bedrijfje. Nu, 100 jaar later, staan neven Gerrit en Frank Jannink aan het roer van het succesvolle bouwbedrijf Jannink aan de Oude Schoolweg 1 in Hoge Hexel. Ter ere van deze mijlpaal is er een speciaal jubileumboek uitgebracht, waarvan het eerste exemplaar op 4 september werd uitgereikt aan loco-burgemeester Johan Coes. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden