Logo dedriehoek.net


Roselien Slagers: "Raadslid zijn vraagt de nodige tijd, maar het is zo boeiend om juist in je eigen gemeente mee te denken." (Eigen foto)
Roselien Slagers: "Raadslid zijn vraagt de nodige tijd, maar het is zo boeiend om juist in je eigen gemeente mee te denken." (Eigen foto) (Foto: PPW)

Gezocht: mensen met passie en moed

‘Wil je gemeenteraadslid worden? Je bent van harte welkom bij onze politieke partij, vooral als je een gewoon mens bent, geen apparatsjik of carrièrepoliticus. Ons openbare lokale bestuur heeft behoefte aan mensen met een gezond boerenverstand.’

door Roselien Slagers, raadslid PPW

WIERDEN / ENTER - Bovenstaand stukje tekst stond jaren geleden in de Roskam. Omdat dit spijker op de kop slaat heb ik dit altijd onthouden. Raadsleden zijn amateurs, maar wel amateurs die hun uiterste best doen om de belangen van de inwoners te behartigen. En dat vanuit hun eigen politieke achtergrond of hun eigen waarden en normen.
Soms is er een onderwerp aan de orde waarbij we ons wat minder amateur voelen, bijvoorbeeld omdat we beroepsmatig met het te bespreken onderwerp te maken hebben.

Open voor alle meningen
Het is juist dan belangrijk om contact te hebben met de inwoners van de gemeente om te horen wat er leeft en hoe zij het zien. Je moet ook onderscheid kunnen maken. De stem van de grootste groep hoeft niet altijd de juiste te zijn.
Platform Progressief Wierden staat open voor alle meningen, ook die van mensen die zich niet onmiddellijk laten horen op Facebook of Twitter en de mening van inwoners die het politiek gezien niet automatisch met PPW eens zijn.

En eerlijk is eerlijk, het vraagt de nodige tijd. Maar het is zo boeiend om juist in je eigen gemeente mee te denken. Het is zo dichtbij, je ziet waarover je besluit!

Dikke huid
Het vraagt verder ook een dikke huid, want je moet wel tegen de reacties kunnen die je soms krijgt op een besluit: in de winkel of op social media. Bij mij thuis zijn drie keer eieren op het raam gegooid. Of het een kwajongensstreek was of toch iemand die zijn ongenoegen op mijn ramen botvierde, geen idee. Ook ben ik wel eens uitgescholden op straat omdat iemand vond dat zijn belastinggeld verkeerd werd ingezet. Maar bijna altijd zijn de reacties die je krijgt positief, omdat je iets doet voor je gemeente.

Beter maken
Dus mensen met een beetje tijd over, met passie voor de omgeving en voor het welzijn van anderen: zet de stap en meld je aan voor de lokale politiek! En dat natuurlijk het liefst bij de enige progressieve partij die we in Wierden hebben: Platform Progressief Wierden. Onze kernwaarden zijn duurzaamheid, vertrouwen, en solidariteit. Door je aan te melden laat je zien dat je moed hebt, maar ook dat je wil gaan voor een klein beetje beter maken van de wereld om je heen. En waar kun je beter beginnen dan in je eigen gemeente?

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar bestuurppw@gmail.com. Of neem eerst een kijkje op onze website.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten