<p>Robert Eleveld heeft met veel enthousiasme het Flyboard Centrum Twente overgenomen: "Volgend jaar willen we mensen compleet verzorgde dag of feest aanbieden met natuurlijk een hoofdrol voor flyboarden."</p>

Robert Eleveld heeft met veel enthousiasme het Flyboard Centrum Twente overgenomen: "Volgend jaar willen we mensen compleet verzorgde dag of feest aanbieden met natuurlijk een hoofdrol voor flyboarden."

(

Foto:Van Gaalen Media

)

Robert Eleveld maakt met Flyboard Centrum Twente nieuwe start

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Met een nieuw elektronisch systeem maakt Robert Eleveld met Flyboard Centrum Twente een nieuwe start. Samen zijn compagnon heeft hij het bedrijf op Het Lageveld overgenomen en richt zich nu ook op onder meer bedrijfsfeesten en familiedagen met e-flyboardexperience en barbecue. “Voor nu gaan we op dezelfde manier verder alleen dan allemaal onder één dak. Maar voor volgend jaar hebben de plannen om naast het aanbieden van een losse E-Flyboarding Experience, meer conceptmatig bezig te gaan. Dat betekent dat we mensen een compleet verzorgde dag of feest aan kunnen bieden waarbij flyboarden natuurlijk een belangrijke rol speelt.”

WIERDEN - “Vijf jaar geleden waren wij hier voor een mannenweekend en zagen hoe flyboarden in zijn werk ging. Maar zagen we ook hoe dit efficiënter en milieuvriendelijker kon, zo zijn we op het idee gekomen voor een elektrisch systeem.” Bij de watersport flyboarden kan de sporter met behulp van twee krachtige waterstralen zich hoog boven het water voortbewegen. De waterstralen worden aangedreven door een waterscooter. “Met ons nieuwe systeem wordt de waterscooter vervangen door een elektrisch systeem, dat op de kant staat. Dit is veel milieuvriendelijker, want er wordt geen benzine meer gebruikt. En het voorkomt geluidsoverlast. Als mensen hier rustig op het strand liggen kan ik me voorstellen dat het geluid van zo’n waterscooter op een bepaald moment gaat irriteren. Met ons nieuwe elektrische systeem heb je dat lawaai niet meer.”

Voor die tijd was Robert al actief als mede-eigenaar bij het Flyboard Centrum Twente. “We hebben toen een verdeling gemaakt: Freek draaide losse uren hier en ging met klanten flyboarden. De bedrijfsfeesten met barbecue of walking pizza diner namen wij met het E-Flyboarding Experience Center voor onze rekening. Daarvoor werken wij samen met Eef Nieuwlaar van de IJzeren Pot en pizzeria Mario. Zo raakte ik op een gegeven moment aan de praat met Freek. Hij wilde wat anders gaan doen en ik zag het wel zitten om het bedrijf over te nemen. En zo is dit gebeurd.”

Hetzelfde doel
De samenwerking met René Nollen van Het Lageveld verloopt goed. “Het Lageveld en de regio Twente zijn altijd bezig met het doorontwikkelen van de locaties. E-flyboarden past daar goed bij. Zo heeft René ons destijds de mogelijkheid gegeven om het elektrische systeem te bouwen en verder te ontwikkelen. Nu is dat helemaal af, ons Experience Center zit in twee grote zeecontainers en we kunnen het hele concept aanbieden. Het Lageveld is heel behulpzaam, ze denken mee en we mogen gereedschap lenen. We hebben hetzelfde doel, namelijk een levendig recreatiepark. Hoe meer activiteiten ontplooid worden, hoe meer mensen naar Het Lageveld komen. Het is mooi dat wij daar onderdeel van mogen uitmaken. En door beweging in het water verbetert de waterkwaliteit.”

Samenwerking
Mensen kunnen er terecht voor vrijgezellenfeesten, vrienden- of vriendinnenuitjes en familiedagen. “Het is de bedoeling om vanaf volgend jaar allerlei arrangementen aan te gaan bieden in combinatie met flyboarden, want dat blijft wel de kern natuurlijk. Hiervoor zoeken we de samenwerking met lokale ondernemers en aanbieders. Omdat er maar één persoon op het flyboard kan vinden we het belangrijk om ook andere activiteiten aan te bieden. Zo hebben we al een samenwerking met Mistral werken voor suppen (stand up paddling, red.), zij zorgen dan voor het materiaal.”

Ook heeft Flyboard Centrum Twente vergadermogelijkheden op een unieke locatie aan het water. “Uiteraard zijn er voor alle activiteiten de nodige maatregelen genomen, zoals desinfectiemiddelen bij de ingang, vaker handen wassen en wordt er 1,5 meter afstand gehouden. De activiteiten zijn meestal buiten en tijdens het flyboarden ben je alleen op het water. Voor vergaderingen betekent dit dat het aantal mensen momenteel beperkt is.”

Spectaculair
Wat het leukste aan flyboarden is? “Het is leuk, spectaculair en vermakelijk. En bijna iedereen kan het. Het lijkt moeilijk, maar 98% van de deelnemers staat binnen vijf minuten op het board. Het is belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, want het is een redelijk spectaculaire activiteit. Bij het Summerfit Festival zijn dertig mensen met het flyboard de lucht ingegaan. En zij vertelden dat ze het aandurfden vanwege onze goede uitleg, dus dat ging allemaal prima. In de helm zit ook een headset met microfoon zodat klanten met de instructeur kunnen praten en hij hen tijdens de activiteit instructies kan geven. En dat is heel fijn en werkt heel goed, want daardoor staan mensen vaak binnen korte tijd op het board.”

Goede aanvulling
Momenteel wordt nog druk gewerkt om alles in de steigers te zetten. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog een houtkachel en douchegelegenheid bijkomen, zodat het seizoen straks nog langer kan doorlopen.
“Graag wil ik Freek bedanken voor het op de kaart zetten van flyboarden, wij nemen dat nu met veel enthousiasme van hem over. Ik denk dat dit in de regio Twente een goede aanvulling is op het bestaande leisure-aanbod. Omdat het al wat later in het seizoen is, is het momenteel wat rustiger, wel zijn de eerste boekingen al binnen. Maar volgend jaar gaan we echt los.”

Website
Aan de nieuwe website van Flyboard Centrum Twente wordt nog gewerkt. “Mensen kunnen voor meer informatie of boekingen contact opnemen via de Facebookpagina. Mailen kan natuurlijk ook naar info@flyboardcentrumtwente.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden